0
Ostali sportovi

FOTO: Sportske igre mladih

POČELO JE DRŽAVNO PRVENSTVO SPORTSKIH IGARA MLADIH: Preko 800 učesnika iz cele Srbije stiglo u Vrnjačku Banju!

Objavljeno: 05.07.22 u 15:38

Vreme je za nezaboravno druženje.

U Vrnjačkoj Banji je počelo Državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Tokom ove nedelje preko 800 učesnika finala, u deset sportskih disciplina, pokušaće da izbore plasman na Međunarodnu završnicu u Splitu. Prvih dana finala, održavaju se turniri u rukometu, odbojci na pesku, stonomtenisu i trka na 60 metara. Najuspešnijim finalistima medalje će dodeliti naš proslavljeni rukometaš Ratko Nikolić.

Mladi atletičar Dejan Mojsin iz Sremske Mitrovice izjavio je da je sa velikim uspehom učestvovao na mnogim takmičenjima, ali da najviše voli Sportske igre mladih, uvek se lepo druži, zabavi, a najlepša nagrada za njega bio bi put u Split. Predstavnici Rukometnog kluba „Loznica“ posle žreba su bili zadovoljni, iako su sa druge strane terena u prvoj utakmici bili dečaci iz Aranđelovca. Prema njihovim rečima, konkurencija je jaka, svi imaju podjednake šanse, ali se nadaju da će putnici za Split biti ipak njihova ekipa. Ulice Vrnjačke Banje pune su SIMOVACA, koji su oduševljeni što se finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih održava u jednoj od najlepših banja u Srbiji, a koju su neki od njih prvi put posetili.

Na pitanje odakle su sve učesnici Državnog finala, iz Dunav osiguranje Sportskih igara mladih kažu, da su ove godine plasman na završnicu Igara izborili SIMOVCI iz preko 60 mesta. U prvim danima finala tu su deca iz 34 mesta iz Srbije. U Vrnjačkoj Banji borave i deca iz Bojnika, koja su prvi put učesnici Sportskih igara mladih, a tu si i dečaci i devojčice iz Bosilegrada, Čelareva, Umčara, Krupnja, Niša, Surdulice, Novog Sada, Novog Pazara, Ugrinovaca…

Marija Mihajlović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, izjavila je da joj je drago što će deca iz svih krajeva Srbije uživati u Vrnjačkoj Banji, jer su to zaslužili svojim uspehom na prethodnim turnirima. Mihajlovićka je istakla da su deca Srbije i ove godine pokazala da su dobri sportisti, da vole da se druže i da poštuju sve principe Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

FOTO: Sportske igre mladih

„Veliko hvala lokalnoj samoupravi opštine Vrnjačka Banja i hotelu „Fontana“ što su sa zadovoljstvom prihvatili da budu domaćini našeg Državnog finala. Ono što je zadatak svih nas je da deca odavde ponesu najlepše uspomene i steknu nove prijatelje. Na samom kraju devete sezone Igara, ponosna sam na sve što je moj tim uradio, jer smo i ove godine, u nikad većem broju, dobili poverenje dece, roditelja, trenera, nastavnika. Uspeli smo da organizujemo preko 80 događaja u preko 50 mesta širom Srbije i za decu je, naravno, zahvaljujući našem pulu sponzora, sve bilo besplatno. Želim svima mnogo sreće na Državnom finalu i onima koji budu najuspešniji lep provod i druženje na Međunarodnoj završnici u Splitu“, dodala je predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Velika Međunarodna završnica u Splitu održaće se od 15. do 20. avgusta, gde će deca učesnci Sportskih igara mladih iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije uživati u mini-letovanju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter