3
Domaći fudbal

FOTO: Youtube/Screenshot

PARTIZAN DOGOVORIO NOVO POJAČANJE: Bivši igrač Lestera sutra stiže u Beograd i potpisuje ugovor! (VIDEO)

Objavljeno: 05.07.22 u 12:45

Biće to važan šraf u taboru vicešampiona Srbije.

Bivši krilni napadač Lestera Fuseni Dijabate, biće novo pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku. On će prema saznanjima Telegrafa, u Humsku stići kao velika želja trenera Ilije Stolice, a crno-beli za njega neće morati da plate obeštećenje jer je trenutno slobodan igrač.

Naime, on je raskinuo saradnju sa turskim Trabzonsporom, što je Partizanu umnogome olakšalo posao. Dijabate je rođen u Francuskoj, a nastupa za reprezentaciju Malija, čiji pasoš poseduje. Nakon nekoliko angažmana u u zemlji „galskih petlova“, stigao je transfer karijere u Lester, koji je za njega izdvojio 2 miliona evra.

U prvih godinu dana, odigrao je samo 19 mečeva, pa je prosleđen na pozajmicu u Sivaspor. Nakon 6 meseci, Dijabate se ponovo vratio u Lester, ali su oni odlučili da ga pošalju na novu pozajmicu, ovog puta u Amijen.

Treći povratak u engleski klub, doneo mu je prodaju u Tursku, jer je Trabzonspor platio 2.2 miliona evra za njega. Usledile su nove pozajmice, a najbolje se snašao u Giresunsporu, gde je odigrao 34 meča i postigao 6 golova uz 3 asistencije.

Treba napomenuti da je za selekciju Malija igrao na čuvenom SP koje je Srbija predvođena Veljkom Paunovićem osvojila, dok je njegova reprezentacija zauzela 3. poziciju.

Dijabate igra i na desnom krilu, na poziciju drugog napadača, a može da bude koristan i na levom krilu. Leva noga mu je jača, odlikuje ga izuzetna brzina i tehnička potkovanost, dok mu je možda i glavna prednost sjajna igra jedan na jedan.

Statistika mu možda nije jača strana, ali je veoma koristan za tim, što se može videti na terenu.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter