0
Evroliga

Kosarka Euroleague season 2019/2020 Crvena Zvezda v CSKA Moscow from left Borisa Simanic Billy Baron Nikola Jovanovic Lorenzo Brown Beograd, 21.02.2020. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

KOŠARKAŠKA VELESILA NATURALIZOVALA BIVŠEG IGRAČA ZVEZDE: Da li ovo znači da Španija više nije ono što je bila?!

Objavljeno: 05.07.22 u 11:22

Bili su primorani na ovaj potez.

Jedna od najuspešnijih košarkaških nacija na svetu Španija, odlučila je da svoje papire da bivšem košarkašu Crvene zvezde Lorencu Braunu. On je u proteklim danima zvanično postao državljanin te zemlje i možemo ga očekivati u njihovoj reprezentaciji već na Evropskom prvenstvu, koje se igra ove godine.

Braun je ljubiteljima košarke sa ovih prostora poznat po epizodi u crveno-belom, ali ne treba zaboraviti da je nakon toga nastupao za Fenerbahče i Uniks. Deluje da je Amerikanac uspešno prebrodio tranziciju iz te zemlje u Evropu, a protekla sezona u ruskom klubu, pokazala je da je spreman za najviše ambicije.

Lorenzo Brown Euroleague basketball match between Crvena Zvezda and Maccabi in Belgrade, Serbia March 6. Beograd, Srbija 6.3.2020. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

Iako mnoge čudi ovaj potez Španije, očigledno je pozicija plejmejkerka u deficitu, a ne treba zaboraviti ni ambicije te selekcije, koje su uvek najviše. Čuvena zlatna generacija španske košarke, polako je završila svoje epizode u nacionalnom timu, a očigledno, oni ne žele da u vatru bacaju mlade igrače.

Lorenco Braun je ovog leta potpisao ugovor sa Makabijem iz Tel Aviva, koji i ove sezoe pravi konkurentan tim.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter