0
Evropske lige

FOTO: Youtube/printscreen

ISPLIVALI DETALJI UGOVORA: Poznato za koliko novca Haland može da napusti Siti

Objavljeno: 05.07.22 u 19:50

Norvežanin je nedavno stigao u redove šampiona Premijer lige.

Erling Haland je za 60 miliona evra prešao ovog leta iz Borusije Dortmund u Mančester siti, a sada su u javnost isplivali detalji ugovora koji je mladi napadač potpisao sa klubom sa ‘Etihada’.

Norvežanin će po sezoni zarađivati 25 miliona evra, ali, kao što je to slučaj bio i dok je igrao za Dortmund, ponovo je u ugovor uključena transfer klauzula, koju će timovi moći da iskoriste nakon dve ili tri godine.

Ukoliko neko bude želeo da ga dovede 2024. godine moraće da izdvoji čak 200 miliona evra, dok će godinu dana cifra biti nešto niža, 175 miliona evra, piše španska ‘Marka’.

Glavni kandidat za aktiviranje ove klauzule je Real Madrid, koji je nedovno propustio mogućnost dovođenja Kilijana Mbapea, za kog je veoma bio zainteresovan, ali je Francuz potpisao novi ugovor sa PSŽ-om, pa će i u narednim godinama biti u potrazi za napadačem koji bi mogao da preuzme lidersku palicu tima.

Da podsetimo, Haland je u prethodnoj sezoni postigao 27 golova, na 29 utakmica u dresu Borusije iz Dortmunda.

 

 

 

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter