0
Košarka

FOTO: Youtube/Screenshot

AMERIČKA KOŠARKAŠICA IZ RUSKOG ZATVORA PISALA BAJDENU: Nemojte da me zaboravite – nedostaje mi moja porodica!

Objavljeno: 05.07.22 u 08:18

Mesecima je iza rešetaka.

Američka košarkašica Britni Griner koja igra i u najjačoj ženskoj ligi na svetu WNBA, uhapšena je u februaru u Rusiji zbog optužbi za drogu. Naime, kod nje su pronašli ulje hašiša, a nakon nekoliko meseci, odlučila je da pošalje pismo predsedniku SAD Džozefu Bajdenu.

Dok sedim ovde, u ruskom zatvoru, sama sa svojim mislima, bez zaštite svoje supruge, porodice, prijatelja, bez svog olimpijskog dresa i svega što sam postigla, prestravljena sam da ću ovde biti zauvek, napisala je ona i dodala:

Ovog 4. jula, naša porodica normalno proslavlja one koji su se borili za našu slobodu, a to uključuje i mog oca koji je ratni veteran iz Vijetnama. Boli kada pomisim kako obično slavim ovaj dan jer to znači nešto potpuno drugačije ove godine.

Shvatam da se borite sa mnogo stvari, ali, molim vas ne zaboravite me, kao i ostale američke zarobljenike. Glasala sam po prvi put 2020. godine. Glasala sam za vas. Verujem u vas. I dalje imam mnogo toga da uradim sa svojom slobodom, koju bih da povratim zahvaljujući vama. Nedostaje mi moja supruga. Nedostaje mi moja porodica. Nedostaju mi moji saigrači. Ubija me da znam koliko sada pate. Zahvalna sam na svemu što možete da uradite da me vratite kući, pisalo je u tom pismu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter