0
Košarka

FOTO: Starsport

VELEOBRT U NIŠU: Belgijanci pristali da igraju nakon ubeđivanja delegata

Objavljeno: 04.07.22 u 11:25

Do meča će, kako sada stvari stoje, ipak doći.

Reprezentacije Srbije i Belgije ipak će odigrati prekinuti meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci 2023. godine. Da podsetimo utakmica je prekinuta posle nešto malo više od dva minuta igre i nakon prekida koji je trajao sat vremena, odlučeno je da se ipak odloži za večeras u 19 časova.

Najpre su stigli glasovi iz taobra Belgije da ta selekcije ne želi da igra ponovljeni meč, a onda se nastavilo pisanjem njihovih medija, da će sve učiniti da pobede 20:0 bez izlaska na parket. Zatim se oglasila i FIBA koja je potvrdila taj novi termin, a kako sada situacija deluje, utakmica će ipak biti odigrana.

Propisi nisu jasni u ovakvim situacijama, već je sve u rukama delegata, koji je održao sastanak u Nišu sa predstavnicima belgijske delegacije, pa je doneta jodluka, da meč bude igran u ponedeljak od 19 časova. Ključnu ulogu u ‘pregovorima’ imao je Predrag Bogosavljev, direktor takmičenja u FIBA saznaje ‘Sport klub’.

Podsetimo, utakmica između Srbije i Belgije ima veliki rezultatski značaj za daljiu rasplet i učešče u narednoj fazi kvalifikacija, s obzirom na to da će bodovi biti preneti u tu rundu, u kojoj će pored ove dve selekcije igrati Letonija, Grčka, Turska i Velika Britanija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter