0
Evropske lige

Dusan Vlahovic Serbia - Slovenia, UEFA Nations League June, 5. 2022. Belgrade, Serbia. 5.6.2022. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

PRVI ČOVEK FSS O VLAHOVIĆEVOJ DOMINACIJI: ‘Haland razara, ali je Dušan bolji igrač od njega’

Objavljeno: 04.07.22 u 09:26

Pohvale na račun srpskog napadača.

Ukoliko pitate Nenada Bjekovića, srpski napadač Dušan Vlahović, bolji je igrač Norvežanina Erlinga Brauta Halanda. Njih dvojica su u centru pažnje u poslednje vreme, a Bjeković Vlahovića poznaje još od dana u Partizau.

Svestan je da je Haland fizički spreman, ali ni u tom segmentu Srbin ne zaostaje.

– Mislim da je Vlahović kompletniji igrač od Holanda. Norvežanin poseduje razornu moć, ali Dušan nije inferioran u tom smislu. Takođe, mala je razlika u visini. Ipak, Vlahovićeva raznovrsnost u napadu čini ga boljim, istakao je Bjeković u razgovoru za Tutosport.

Haland je imao sjajnu sezonu u dresu Borusije Dortmund za koju je postigao 29 golova na 30 utakmica prošle sezone, pre nego je prešao u Mančester siti. Vlahović je, sa druge strane, postigao 17 golova u dresu Fiorentine, a onda još sedam za Staru damu. Takođe, tokom 2021. godine postigao je 33 gola u italijanskom prvenstvu, izjednačivši rekord Kristijana Ronalda iz 2020. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter