0
Košarka

FOTO: FIBA

POLUVREME U NIŠU: Nerešeno nakon 20 minuta, Srbija i dalje traži svoju igru – Pešić dobio tehničku!

Objavljeno: 04.07.22 u 19:42

Moraćemo još bolje.

Košarkaši Srbije trenutno u Nišu igraju utakmicu protiv Belgije u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a nakon 20 minuta igre rezultat je 38:38. Ovaj duel trebao je da se igra sinoć i počeo je na vreme, ali je onda pri rezultatu 3:6 nestalo struje, pa se nakon 60 minuta pauze odlučilo da se utakmica nastavi danas od 19 časova.

Susret je nastavljen slobodnim bacanjem Nemanje Bjelice, da bi nakon toga Vanja Marinković pogodio trojku u kontri za 7:6. Posle pogotka Liberta, Marinković ubacuje svoju treću trojku, a drugu uzastopno.

FOTO: FIBA

Veliku prednost Srbiji donosio je Boban Marjanović u napadu, ali deluje da još nismo pronašli pravi ritam u odbrani. Poslednji pogodak u prvoj deonici delo je Serona, pa je rezultat bio 21:23.

Nalet Simanića i Avramovića vratio je prednost našoj selekciji, a prve poene upisao je i Dušan Ristić za 30:26. Deluje da je Srbija dopustila Belgiji dosta otvorenih šuteva, što se u nastavku igre svakako mora ispraviti.

FOTO: FIBA

Nastavio je Dušan Ristić da pokazuje svoju odličnu leđnu tehniku, pa je zaslužio dva slobodna bacanja, gde je pogodio drugo. Nakon toga, usledio je blagi pad u igri naše selekcije, Belgijanci su smanjili na 33:31, a onda je Avramović furioznim prodorom doneo Srbiji +4.

Do kraja četvrtine, selektor Srbije Svetislav Pešić je dobio tehničku grešku zbog prigovora, što je malo uzdrmalo naše košarkaše. Gosti su iskoristili jednu kontru, a nakon naše greške, već u narednom napadu, poveli su sa 37:38.

Naš poslednji napad u prvom poluvremenu, iskoristio je Nemanja Bjelica iznudivši 2 slobodna bacanja.

Najefikasniji u redovima Srbije je Vanja Marinković sa 9 poena, dok je Nemanja Bjelica postigao 8, a Marjanović i Simanić po 5. Na drugoj strani, Obasohan je postigao 13, a Bako 9 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter