1
ATP

(191116) -- LONDON, Nov. 16, 2019 (Xinhua) -- Rafael Nadal of Spain celebrates after winning the singles group match against Stefanos Tsitsipas of Greece at the ATP World Tour Finals 2019 in London, Britain on Nov. 15, 2019. (Xinhua/Han Yan)

KIRJOS NAKON VELIKE MUKE U ČETVRTFINALU VIMBLDONA: Nadal takođe siguran protiv neugodnog Holanđanina!

Objavljeno: 04.07.22 u 23:03

Opravdali su ulogu favorita.

Australijanac Nik Kirjos i Španac Rafael Nadal, uspešno su prebrodili prepreke u osmini finala Vimbldona. Prvi je bio bolji od Nakašime, nakon zaista velike borbe sa 3:2, dok je Nadal slavio protiv Zandšulpom maksimalnim rezultatom.

Poveo je Nakašima, koji je inače 56. na ATP listi, sa 1:0 u setovima, ali je onda usledilo buđenje Australijanca. Kirjos je drugi set dobio rezultatom 6:4, dok je u trećem bio bolji nakon taj-brejka za vođstvo od 2:1. Dodatnu dramu u ovaj meč, uneo je ponovo Nakašima osvojenim četvrtim setom (3:6), ali je u poslednjem petom, Kirjos bez problema odneo prevagu (6:2).

On će se u četvrtfinalu sastati sa Kristijanom Garinom, koji je slavio protiv De Minaura.

Što se tiče Rafaela Nadala, njegov rival u osmini finala bio je Holanđanin Botik van de Zandšulp. Osvajač dva ovogodišnja gren slema, opravdao je ulogu favorita, ali ne slavivši sa 3:0 (6:4, 6:2, 7:6). Holanđanin je veći otpor pored prvog seta, pružio i u trećem u kojem je imao svoje šanse.

Nadal će se u borbi za polufinale susresti sa Tejlorom Fricom.

0
0

1 Komentara

  1. Tužno ali istinito,zapad je uspio sve poriktati da Nadal osvoji sva četri slema ove godine i postane najbolji svih vremena.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter