0
ATP

FOTO: STARSPORT

ĐOKOVIĆ PRIČAO O LUDOM MEČU CICIPASA I KIRJOSA: Nik je bio uz mene kada mi je bilo najteže – Cicipas vajda shvata da je pogrešio!

Objavljeno: 04.07.22 u 17:40

Taj susret podsetio je na Novakovo izbacivanje sa US opena.

Srpski teniser Novak Đoković, trenutno se sprema za susret četvrtfinala Vimbldona, gde će odmeriti snage sa Janikom Sinerom, koji je u polufinalu bio bolji od Karlosa Alkaraza. Ipak, jedan od mečeva koji su obeležili dosadašnji tok turnira odigrao se između Nika Kirjosa i Stefanosa Cicipasa, što je Đoković prokomentarisao u razgovoru za Sport Klub.

Ima onih koji kažu da je dobro sve što privlači pažnju, ali ne mogu da se složim sa tim u potpunosti. Postoje sportske vrednosti i ponašanje koje svi mi kao njihove kolege želimo da vidimo na terenu. I ja sam diskvalifikovan kada sam udario lopticom sudiju pre dve godine, i ne mogu da pričam sa stanovišta nekog kome se nikada ništa nije loše desilo na terenu, i ko nikada nije slomio reket na meču – naprotiv. Mnogo puta sam se i ja loše i nesportski ponašao na terenu i u smislu izliva emocija, ali sam se uvek trudio da imam sportsko ponašanje i poštovanje prema protivniku, počeo je Đoković.

Potom se prisetio i tog čuvenog US opena, kada je izbačen nakon što je slučajno pogodio skupljača loptica. Novak je zaključio da je upravo zato Cicipas imao sreće, kao i da se nada da je shvatio grešku.

Ono što se meni desilo na US openu se umalo desilo Cicipasu. Imao je sreće da nije nikoga pogodio direktno u publici, iako se loptica odbila o zid i onda udarila nekog u publici – jer ju je udario poprilično jako. Imao sam tu situaciju u prošlosti – i znam koliko je to frustrirajuće na terenu. S druge strane, i ja se stidim i pokajem kada napravim takvu grešku – i izvinim se teniskom svetu jer znam da takvo ponašanje nije primereno. Nadam se da i Cicipas shvata da je to greška i da je imao puno sreće – rizikujući da je bio u situaciji da nekoga povredi i bude diskvalifikovan sa meča.

Za sam kraj, Đoković je pričao o Niku Kirjosu, koga je opisao kao autentičnog. Iako je jedno vreme Kirjos imao oštre reči na račun Srbina, Novak zaključuje da mu je zahvalan zbog podrške nakon izbacivanja sa Australijan opena.

Sa Kirjosom se često viđaju takve situacije na terenu. Uvek je i zabavno, a sa druge strane – možda i ne toliko za njegovog protivnika. Činjenica je da je to on i da li se nekome svideo ili ne, donosi dosta pažnje tenisu. Vidim da je dobro to što privlači neku grupu mladih ljudi koji ga prate, vole i dopada im se što je drugačiji i što tako igra – i mislim da to nije loše za naš sport. Možda su u nekim situacijama njegovi komentari na terenu i van njega diskutabilni, ali to je autentičan Kirijos – i ja to poštujem. Iako je godinama govorio loše stvari o meni, opet je stao uz mene u Australiji – i kada mi je bilo najteže, bio je jedan od retkih koji je u javnosti govorio u moju korist i podržao me – i zahvalan sam mu na tome, zaključio je Đoković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter