1
AdmiralBet ABA Liga

Head coach Dejan Radonjic and Nebojsa Covic Crvena Zvezda v Mega-Kosarkaska Liga Srbije Season 2021-2022 Beograd, 14.06.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

ČOVIĆ ŠOKIRAO DELIJE: Radonjić nas mejlom obavestio da odlazi – evo zašto je Kalinić izašao iz ugovora i šta misli o rešenju za novog trenera!

Objavljeno: 04.07.22 u 20:24

Otkrio je do sada nepoznate detalje.

Iako su se mnogi navijači Crvene zvezde nadali da će se nakon tri trofeja, Dejan Radonjić zadržati u klubu, dogovor je izostao. Crnogorski stručnjak je postao novi trener Panatinaikosa, a jedan deo razloga za odlazak je i dalje nepoznat. O svemu tome, pričao je i predsednik crveno-belih Nebojša Čović u razgovoru za Mozzart Sport:

Razumem da vas zanimaju njihova imena, ali razumite i vi nas zašto smo tajnoviti. Sami ste mogli da se uverite da nije mali broj onih koji bi da budu treneri Zvezde. Na nama je da izaberemo najbolje rešenje, što nije lako u relativno kratkom roku, s obzirom na to da smo tek od pre neki dan zvanično ostali bez šefa stručnog štaba. Zvezda je bila korektna i nije ulazila u bilo kakve pregovore, niti razgovore sa bilo kim dok nije i zvanično dobila odgovor na ponudu od sada već bivšeg trenera. Doduše odgovor nije bio u direktnoj komunikaciji, već mejlom, preko menadžera. Ali, tako je kako je, idemo dalje. Mogu samo da kažem da kandidata ima, razgovaramo sa više trenera, dobijamo ponude i iz inostranstva. Zovu i prijatelji sa više strana. Svako želi u ovom trenutku da pomogne savetom, konkretnim predlogom. Razumem ogromno interesovanje javnosti jer je Crvena zvezda klub koji ima uspeh, sistem. Ipak, ne vidim mesto za senzacionalizam, frenetične naslove kao prethodnih dana. Zvezdin trener će odgovarati svim kriterijumima koji su potrebni da se sedne na tu klupu koja nije ni malo laka – naprotiv! Verujem da ćemo rešenje biti brzo i javnost će biti upoznata na vreme, počeo je Čović.

Kosarka,
Mozzart KLS season 2016-2017
Final Play Off Game III
Crvena Zvezda v FMP
KK Crvena Zvezda celebrate title titulu Nemanja Dangubic Luka Mitrovic Branko Lazic Borisa Simanic Ognjen Dobric Charles Jenkins Marko Guduric Stefan Jovic Marko Simonovic Ognjen Kuzmic Nate Wolters Milko Bjelica Head coach Dejan Radonjic Nebojsa Covic
Belgrade, 16.06.2017.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Radonjić je u više navrata navodio da ima želju da ostane u Zvezdi, kao i da je visina njegove plate najmanji problem. Potom je Čović upitan da objasni konkretne razloge zbog kojih je najtrofejniji trener u istoriji crveno-belih napustio klub.

To apsolutno nije pitanje za mene! Zvezda je iznela ponudu bivšem treneru. Želeli smo da nastavimo saradnju, ali za dogovor je potrebno dvoje. Navedeni datum do kada smo čekali njegov odgovor (30. juni) zapravo kraj prethodne i početak nove sezone. Želeli smo da imamo jasnu sliku kako bi prelaznom roku pristupili na apsolutno isti način kao svih prethodnih godina. Na vreme. Sve ovo što sam čitao u medijima prethodnih dana ne odgovora istini, počevši od pokušaja da se Zvezdi prebaci nedostatak ambicija u narednom periodu. Tu ću se zaustaviti. Klub je i zvanično poželeo mnogo uspeha bivšem treneru na novom poslu u Atini. Drago mi je da je konačno prepoznato da smo sve velike uspehe koji su iza nas ostvarili zajedno.

Ono što još zanima navijače Zvezde, jeste i to zašto je Nikola Kalinić odlučio da izađe iz ugovora i zbog čega nije potpisan dvogodišnji ugovor već opcija 1+1.

– Hajde i to da razjasnimo, pošto vidim da neki ne razumeju zašto nismo potpisali dvogodišnji, nego 1+1 ugovor. Nikola je uz Lučića najbolji krilni igrač u Evropi, sjajan momak, kao uostalom svi koji su igrali prošle sezone, o čemu ne moram ja da vam govorim, već pitajte igrače koji izneli ogroman teret. Na kraju i sam Holins je pre neki dan upravo za vaš sajt pričao o tome. Ali, da se vratim na Nikolu. Kada smo ga pozvali prošle godine, bez ikakve dileme je prihvatio ponudu, a znate šta se sve prošlog leta pričalo kako će Zvezda da ‘padne’. Uz svu našu želju, rad i ambicije, nijedan klub ne može unapred da garantuje da će da osvoji titulu, jer košarka je sport, a u sportu o konačnom rezultatu odlučuju igrači. Ne trener, ne direktor, ne predsednik, već igrači. A na nama, odnosno upravi je da im obezbedimo najbolje moguće uslove. Zašto ovo pričam? U momentu kada je Nikola prihvatio naš poziv, nismo mogli da garantujemo da ćemo da igramo Evroligu u sezoni 2022-2023. Zato smo se dogovorili na 1+1 i tako ostavili mogućnost da posle prve sezone obe strane izađu iz ugovora. Da li je rizik? Jeste. Ali, hajde zamislite da recimo nismo ušli u Evroligu u kojoj igranje ipak obezbeđuje veći realan prihod nego u Evrokupu. To je taj problem s kojim se Zvezda, odnosno svi klubovi iz regiona susreću svakog leta, pošto za razliku klubova sa dugogodišnjom licencom, uz svu našu želju, ne možemo da planiramo na duge staze kada su u pitanju igrači iz gornjeg kvalitativnog ranga, ne pričam o talentima. Verujte mi, najlakše je potpisati ugovor, ali nećemo da dođemo u situaciju da ga ne poštujemo, ma koliko bili u neravnopravnom položaju o kojem sam vam več pričao, zaključio je Čović.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter