0
Evropske lige

FOTO: Youtube/Screenshot

ARSENAL PREDSTAVIO NOVU DEVETKU: Gabrijela Žezus stigao u London – ‘Doveli smo igrača, kog smo svi želeli’

Objavljeno: 04.07.22 u 11:58

Arsenal je predstavio veliko pojačanje za novu sezonu.

Mesecima unazad se govorirlo o transferu Gabrijela Žezusa u Arsenal, a sada je to i zvanično potvrđenom, jer su Tobdžije i Građani potvrdile sklopljen posao oko 25-godišnjeg napadača, te njegov prelazak sa ‘Etihada’ na ‘Emirejts’.

Klub iz Londona je za ovaj posao morao da izdvoji nešto preko 50 miliona evra.

– Uzbuđen sam. Klub je uradio izuzetan posao da dovede igrača njegovog renomea. Znam Gabrijela lično veoma dobro, a svi ga znaju po vremenu provedenom u Premijer ligi i njegovim uspesima. Za ovu poziciju smo dugo tražili pojačanja, a uspeli smo da dovedemo igrača kojeg smo svi želeli, zbog čega sam jako srećan, rekao je menadžer Arsenala Mikel Arteta, koji je sa Žezusom sarađivao dok je bio asistent Pepa Gvardiole u Sitiju.

Izjavom za klupski sajt, Žezus je završio epizodu u Mančesteru.

– Bilo je zadovoljstvo igrati za Mančester siti. Osećam da sam bolji igrač nego kada sam stigao, a osvajanje 11 trofeja je nestvarno. Četiri titule u Premijer ligi su posebno specijalne za mene. Hvala svima u Sitiju – menadžeru, saigračima i navijačima – za svu podršku koju su mi dali u prethodnih pet i po godina, rekao je Žezus.

Brazilac će se uskoro priključiti treninzima Arsenala. Tokom pet sezona u Sitiju odigrao je 236 mečeva i postigao 95 golova. Osvojio je četiri titule u Premijer ligi, tri Liga kupa i FA kup, a u novom klubu će nositi dres sa brojem devet.

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter