0
Evroliga

Nikola Kalinic Aba League season 2021/2022-Crvena Zvezda v KK Split Beograd, 24.09.2021. foto: Pedja Milosavljevic/ Starsport.rs ©

ZVEZDA OSTAJE BEZ NAJBOLJEG IGRAČA: Kalinić blizu transfera u Barselonu, poslata zvanična ponuda

Objavljeno: 03.07.22 u 08:24

Iskusni košarkaš bi mogao da pronađe novi angažman.

Košarkaški klub Barselona uputio je zvaničnu ponudu za Nikolu Kalinića, preneo je taj španski gigant.

Ovaj tridesetogodišnjak je izašao iz ugovora sa Crvenom zvezdom, a pravo na njegov potpis u ACB ligi polaže Valensija, ekipa čiji je dres nosio pre povratka u Beograd, u sezoni 2020/21. Nakon što je Barselona poslala ponudu, taj klub ima pet dana da reaguje i ukoliko želi izjednači ponudu koja iznosi 300.000 evra.

Kako prenose španski mediji, Kalinićevo ime se našlo na spisku igrača, koji su zvanično podneli zahtev za povratak u špansko košarkaško prvenstvo. Priča o interesovanju Barselone da ga angažuje, nije novost, pošto je taj klub i prošlog leta želeo da ga angažuje, ali se on odlučio za Crvenu zvezdu.

Da podsetimo, Kalinić nije aktivirao ‘plus jedan’ opciju iz ugovora sa Crvenom zvezdom, u čijem je dresu bio MVP ligaškog dela ABA lige u kojoj je u proseku ubacivao 11,4 poena po utakmici uz 3,5 skokova i 3,3 asistencije u tom takmičenju.

Ukoliko do dogovora dođe, ovo bi bio šesti odlazak sa Malog Kalemegdana, pošto su klub već napustili trener Dejan Radonjić, te igrači Dejan Davidovac, Ostin Holins, Nejt Volters i Majk Cirbes.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter