1
Domaći fudbal

Nikola Krstovic sudija Srdjan Jovanovic Vladimir Stojkovic Finale Kupa Srbije, Crvena Zvezda - Partizan, derbi, derby 25.5.2021. Maj 25. 2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

STOJKOVIĆ SE PRISETIO SUKOBA SA KRSTOVIĆEM I GOBELJIĆEM: ‘Sami sebe su izblamirali, sve zavisi kako si vaspitan’

Objavljeno: 03.07.22 u 11:56

Iskusni golman, govorio je o brojnim temamam.

Vladimir Stojković je imao dobru sezonu u Al Fejhi, koju je završio osvajanjem Kupa kralja. On je prošlog leta napustio Humsku i otisnuo se na Bliski istok, gde je, kako kaže veoma zadovoljan.

– Iza mene je jedna od lepših godina u karijeri. Realno govoreći – očekivano. Znao sam da će ovako ispasti. Završilo se sve kako sam zamislio. Velike zasluge za fudbalsku ispunjenost dugujem treneru Vuku Rašoviću i njegovom prvom saradniku Ljubiši Rankoviću, što je pokrenuo priču. Uživali smo! Nikad lepše, rekao je Stojković u intervjuu za ‘Mozzart sport‘.

Stojković ističe da mu nije dugo trebalo da se adaptira.

– Odmah sam shvatio dimenzije saudijskog fudbala: veličinu i ozbiljnost lige, organizaciju klubova, infrastrukturu, potrebu za stranim sudijama. Najjača liga Azije, sa velikim brojem stranaca, poznatih imena. Primera radi, tamo je Eder, koji je do pre godinu, dve, bio partner Kristijanu Ronaldu u reprezentaciji Portugala. A igra za Al Raed, solidan klub. To je pokazatelj vrhunskog nivoa.

Stojković je sa 13 utakmica bez primljenog gola bio nadomak rekorda (14), a sa stotinu čistih odbrana drugi je u ligi, za Alžirca Mustafe Zeghbe iz Damaka, dok na 11 od 15 utakmica kod kuće nije bio savladan.

– Osvojili smo kup izbacivši Al Itihad u polufinalu i slavivši u finalu nad Al Hilalom, finalistom Prvenstva sveta za klubove, koji je bio egal sa Čelsijem. Njih smo dobili u kupu, sedam dana pre toga u ligaškom susretu kod nas i tri meseca ranije u Rijadu odigrali 0:0 sa timom u kome su Igalo, Gomis, Marega, Kariljo, Pereira iz Sportinga… Od takvih igrača nijednom nismo izgubili.

Vladimir Stojkovic Partizan – Dunajska Streda DAC UEFA UECL Europa Conference League 22.7.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Takođe, prisetio se i finiša mandata u Partizanu.

– Ovde više nisam mogao da pomognem. ‘Izduvali’ su me. Bilo je vreme da odem. Ostvario sam sve što sam mogao u Partizanu. Ako ponavljaš jedno, te isto tri ili četiri puta neće izazvati oduševljene navijača. Traže nešto novo, a to je u onoj situaciji bilo nemoguće. Zato sam bio lav u kavezu. Sad divljam, kao pravi lav u džungli, ha-ha-ha… U Srbiji je bilo psihički naporno. Naročito što je trajalo dugo. U prvim godinama uvek sam nalazio izlaz, da li kroz plasman u Evropu ili prezimljavanje, eventuano osvajanje kupa… Onda opet uđemo u Ligu Evrope i to te drži samo donekle. Već je viđeno da stalno ulaziš u Ligu Evrope. Potrebno je nešto novo. A to je mnogo teško. Onda fudbalski gubiš motivaciju.

Takođe, tema je bila i izjava, o silovanju ako Partizan ne dođe do pehara.

– Zar mislite da je lako odigrati 0:0 na Marakani? Došlo je do penala, nesrećno smo izgubili, ali koga sad zanima analiza meča kad se samo trofej piše. Čak mislim da je ispod radara prošao podatak da sam osam vezanih utakmica u toj sezoni branio bez primljenog gola. Možda mi je to i rekord karijere. Samo, koga to interesuje kad nema titule.

Na kraju se sve završilo incidentom sa Markom Gobeljićem i Nikolom Krstovićem.

– Šta da kažem? To su dva klinca. Sami sebe su izblamirali. Ne mogu ja da reagujem na takav način kao što su oni. Nema poente ulaziti u polemiku. Krstović je baš dete, i to dobro dete. Mogu da razumem da te ponese fudbalski naboj. Do određene granice. Zavisi kako si vaspitan i dokle misliš da može nešto – rekao je on, a onda je upitan da li se ovo poslednje odnosi na Gobeljića:

– Pa, da. Njihov izbor, rekao je Stojković.

Na kraju, osvrnuo se i na situaciju u Partizanu i činjenicu da su crno-beli ostali ponovo bez trofeja.

– Znao sam da će biti teško posle zimskih priprema. Nikako da shvatimo da taj dril predsatavlja ubistvo za igrače, nijedna ekipa ne može da uđe u formu odmah… Partizan je tek krajem aprila ponovo počeo da igra dobro. Dva i po meseca posle priprema. Zato pokušavam da objasnim kako bi intenzitet rada tokom zimskih priprema trebalo spustiti, raditi na utakmicama, da nema potrebe trenirati dok igrači ne povraćaju kao što se radi u Srbiji. To mora da se izbaci. Bio sam u skoro 15 klubova i sve zimske pripreme u inostranstvu su ‘lajt’, dosta pažnje posvećeno je prevenciji od povreda. Treninzi moraju da budu sa loptom, a ne ‘suvo’ istrčavanje. Znate koji je proces ući u formu posle toga, poručio je Stojković.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter