0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

SLEDI BORBA ZA MEDALJE: Borzaš veruje u trijumf nad Špancima!

Objavljeno: 03.07.22 u 18:23

Orlovi ostvarili veliki uspeh u Alžiru!

Velika pobeda rukometaša Srbije u utakmici sa Tunisom obezbedila je plasman u polufinale Mediteranskih igara. Orlovi su u direktnom duelu sa rivalom za plasman u polufinale slavili rezultatom 35:29 (19:13) i našli se među četiri najbolje ekipe u Oranu. Pred ekipom je bio važan ispit koji je uspešno položen, a sada sledi borba za medalje. Srbija će u polufinalu igrati sa selekcijom Španije, dok drugi polufinalni par čine Egipat – Severna Makedonija.

– Taktički najbolju utakmicu smo odigrali juče protiv Tunisa. Selektor Toni Đerona nas je spremio kao i uvek vrhunski, na nama je bilo da to ispoštujemo i Bogu hvala sve je dobro prošlo u našu korist, započeo je levi bek naše selekcije, Uroš Borzaš.

Prvi cilj, plasman među četiri najbolje ekipe na takmičenju je ostvaren, ali sigurno je da ekipa ima veliku motivaciju da ostvari što bolji plasman

– Iz dana u dan rastemo kao ekipa, usput raste i glad za zlatnom medaljom. Naravno, za sledećeg protivnika imamo reprezentaciju koja uz Egipat glavni favorit za osvajanje najsjajnijeg odličja, ali smo videli da možemo i idemo da se borimo kao i do sada.

Rival u polufinalu je Španija, veliki izazov i izuzetna ekipa. Koji su vaši aduti u ovoj utakmici?

– Španija je definitvno iskusnija ekipa. Treba da budemo realni. Oni imaju par igrača iz A selekcije kao i mi, ali ako naša odbrana bude agresivna i napad bude funkcionisao kako treba imamo šanse da pobedimo, smatra Borzaš.

Polufinalni duel između Španije I Srbije na programu je u ponedeljak, 4. jula od 19:00 časova.

MEDITERANSKE IGRE ORAN 2022 – RUKOMETAŠI

POLUFINALA (4. JUL 2022)

14:00  EGIPAT – SEVERNA MAKEDONIJA

19:00  ŠPANIJA – SRBIJA

Utakmica za 3. mesto na programu je u sredu, 6. jula od 12:30, dok se finale igra istog dana od 17:30 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter