0
Košarka

FOTO: KSS

ORLIĆI ‘PREGAZILI’ NOVI ZELAND: Srbija ubedljiva na Svetskom prvenstvu, na redu je Kanada!

Objavljeno: 03.07.22 u 17:30

Ekipa selektora Avramovića slavila je sa 120:72!

Muška U17 reprezentacija Srbije ostvarila je prvu pobedu na Svetskom prvenstvu u Španiji. Nakon startnog poraza od Francuske,  u drugom kolu A grupe, naš tim ubedljivo je savladao Novi Zeland. Sutra je na takmičenju u Malagi slobodan dan, poslednji rival našeg tima u takmičenju po grupama – u ponedeljak od 15,45 časova – biće selekcija Kanade.

Novi Zeland je nekako sigurnije počeo ovaj meč.To sigurno ima veze i sa načinom na koji su naši momci izgubili od Francuske u prvom kolu. Međutim, čim su se oslobodili tog pritiska i vratili svojoj igri, izabranici trenera Dragoljuba Avramovića su uspostavili kontrolu nad utakmicom.

Tako su posle vođstva Novog Zelanda – 11:4, posle tri i po minuta igre, i prvog tajm-auta selektora Avramovića, Đulović i Jović vezali trojke, što je na neki način pokrenulo naš tim. Novi Zeland je držao egal još neko vreme, da bi se posle 16:17, tri minuta pre kraja prvog perioda, sve potpuno okrenulo u korist Srbije.

Naši momci su prvu četvrtinu završili serijom 11:0, a ispostavilo se da su tada samo uhvatili ritam. Mnogo sigurniji, Orlići su napadački sjajno odirali drugi period, u kome su ubacili 32 poena i već tada praktično rešili pitanje pobednika.

Međutim, i pored visokog vođstva, tim trenera Avramovića je jednako ozbiljno i angažovano odigrao i drugih 20 minuta, ne dozvolivši rivalu ni da zapreti.

Najefikasniji u našem timu bio je Filip Jović sa 18 poena. Dvocifren učinak imali su još:  Lazar Gačić  16 poena, Matija Milošević 13, Asim Đulović 13, Bogoljub Marković 12, Đorđe Ćurčić 11 i Viktor Mikić 11 poena,

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter