0
ATP

Tennis-ATP Serbia Open 2022-Final-Novak Djokovic (SRB) v Andrey Rublev (RUS) Beograd, 24.04.2022. foto: Starsrport/Serbia Open

ODLIČNE VESTI ZA NOVAKA: Australija menja pravila, mogao bi ponovo u Melburn?

Objavljeno: 03.07.22 u 10:52

Dobre vesti za srpskog tenisera.

Vlasti u Australiji su odlučile da promene pravila vezana za ulazak u zemlju. Strani državljani, od sada više neće morati da prijavljuju vakcinalcni status, što je bila jedna od najoštrijih mera, uvedena tokom pandemija koronavirusa. Ovu vest potvrdio je australijski ministar zdravlja Mark Batler i za 6. jul najavio izmenu Zakona o biološkoj bezbednosti.

Na snazi i dalje ostaju mere vezane za nošenje maski, ali ono što je bitno, jeste da je Novak sada korak bliže ka nastupu u Australiji. Ipak, tu postoji još jedna otežavajuja okolnost. Naime, Novak Đoković je nakon deportacije dobio i zabranu ulaska u zemlju još tri godine. Ipak, vlasti su još početkom januara davali znake da bi ta kazna mogla da bude ukinuta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter