0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

U LIJETKABELISU NE MOGU BEZ SRBA: Čanak doveo člana Orlova koji menja sunarodnika!

Objavljeno: 02.07.22 u 08:48

Srpski stručnjak stavio paraf na novi ugovor!

Iza košarkaškog kluba Lijetkabelis je fantastičnih godinu dana. Ekipa koju sa klupe prevodi Nenad Čanak, stigla je do velikog finala litvanskog prvenstva, jer je prethodno u polufinalu izbacila čuveni Žalgiris. Lijetkabelis se dobro držao u Evrokupu, a zbog uspeha u nacionalnom šampionatu i naredne sezone takmičiće se u istom rangu evropske košarke.

Uprava kluba je Nenadu Čanku ponudila nastavak saradnje, a bivši trener je stavio paraf na jednogodišnji ugovor. Čanak je prethodne sezone ozbiljno računao na dva srpska asa u timu, Đorđa Gagića i Nikolu Radičevića. 

Nekadašnji plejmejker Crvene zvezde, Radičević, napustio je tim i pojačao redove španskog Bilbaa. Zamena je brzo pronađena! Radičevića menja povremeni srpski reprezentativac, Stefan Peno. Bivši đak Barselone mučio se sa poverdama u poslednje vreme, ali sada je spreman da se stavi na raspolaganje treneru i ekipi.

Peno je imao lošu sezonu upravu u Bilbau, gde je prosečno beležio 1,8 poena, 0,6 skokova i 0,8 asistencija. Stefan je tokom karijere nastupao još za Fehtu, Albu iz Berlina i Barselonu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter