0
Fudbal

FOTO: Privatna arhiva

SRBIN DOMINIRA U UZBEKISTANU: Gol Marušića vredan tri boda, Navbahor juri titulu! (VIDEO)

Objavljeno: 02.07.22 u 11:48

Napadač je govorio za HotSport nakon novog pogotka i velikog slavlja!

Trka za šampionski naslov u Super ligi Uzbekistana ove sezone zanimljiva je od samog starta. Aktuelni šampion Pakhtakor zauzima tek 5. poziciju, dok čelno mesto na tabeli drži ekipa Navbahor Namangana. Nakon 13. kola Navbahor je prvoplasirani tim sa jednim bodom i utakmicom više u odnosu na Sogdianu koja čuva drugo mesto.

Šef stručnog štaba, Babajan, u timu ozbiljno računa na čak trojicu srpskih fudbalera. U pitanju je trojac Zoran Marušić, Bojan Ciger i Jovan Dokić. Najveće pojačanje pred start sezone, svakako je Marušić, koji je tokom nastupa za Dinamo iz Tbilisija obarao sve rekorde. Zoran je tokom prošle sezone u Gruziji osvojio čak pet priznanja. Marušić je proglašen za najboljeg stranca, napadača i igrača nacionalnog prvenstva Gruzije, dok je u istom takmičenju odneo titulu najboljeg strelca i asistenta lige.

U Uzbekistan je stigao kao igrač od koga se najviše očekuje u nadi da će Navbahor napraviti iskorak u odnosu na prethodnu sezonu, koju je završio tek na 6. poziciji. Srbinu je bilo potrebno vreme da se prilagodi na novu sredinu, ali postepeno ulazi u formu i počinje da ‘maltretira’ protivničke čuvare mreža iz kola u kolo.

Zoran je u petak postigao peti ovosezonski pogodak na 12 odigranih utakmica. Ovim golom Marušić je ekipi doneo zlata vredna tri boda, koja su Navbahor lansirala na vrh tabele. Savladana je ekipa AGMK i to na gostovanju, sa 1:2.

Dan nakon utakmice, za HotSport je govorio nekadašnji član Dinamo Tbilisija, Nemana, Dnjepra, Krupe, Slavije, Voždovca i Sloge iz Kraljeva.

ZM: Trenutno sam zaista zadovoljan partijama koje pružam! Znam da mogu mnogo bolje od ovoga, ali svi u klubu su zadovoljni. To mi mnogo znači, konstantno dobijam vetar u leđa. O odličnoj atmosferi u ekipi najbolje govori stanje na tabeli.

Marušić je podvukao paralelu sa najkvalitetnijem takmičenjem u Gruziji, u kojem je ostavio dubok trag.

ZM: Za razliku od nacionalnog šampionata Gruzije, u kojoj sam uradio mnogo toga i pokazao sebe u najboljem svetlu, ovde je malo teže počelo. Ovde je malo teže. Bilo mi je potrebo neko vreme kako bi uspeo da se adaptiram na sve, počev od same kulture i sistema u kojem se živi. Opet, srećan sam u Navbahoru!

Zoran je oduševljen vatrenim pristalicama Navbahora, koji nikada ne propuste priliku da pokažu koliko vole svoj klub.

ZM: Naši navijači su najvatrenijih i ima ih najviše! Ovoj tvrdnji najbolje svedoči podatak da su nedavno oborili rekord po broju posećenosti. Pozivam ih da uvek budu ovakvi kao što su sada, oni su od neprocenjivog značaja za ovaj klub i igrače – istakao je Marušić u razgovoru za HotSport.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter