0
Ostali sportovi

Rukomet Handball-2022 European Handball Championship Qualifier-Kvalifikacije za EURO 2022 Srbija v Grcka from left Bogdan Radivojevic Lazar Kukic Zivan Pesic Vladimir Cupara Mladen Sotic Ivan Popovic Nemanja Obradovic ilustracija Illustration celebrate Zrenjanin, 13.01.2021. foto: Srdjan StevanovicSrdjan Starsportphoto ©

SRBIJA DOBILA RIVALE NA SVETSKOM PRVENSTVU: Nemci su favoriti, ali imamo kvalitet da ih ugrozimo!

Objavljeno: 02.07.22 u 21:05

Očekuje nas zaniljivo prvenstvo.

Rukometna reprezentacija Srbije dobila je rivale na Svetskom prvenstvu koje se od 11. do 29. januara 2023. godine održava u Poljskoj i Švedskoj. Voljom žreba „Orlovi“ će igrati u grupi E u Katovicama. Rivali su selekcije Nemačke i Katara, a treći protivnik će biti petoplasirana ekipa sa kontinentalnog prvenstva Afrike koje je na programu od 11. do 18. jula 2022. godine u Egiptu.

Nakon žreba održanog danas u Katovicama poznat je sastav osam grupa od po četiri ekipe koje će nastupati na Svetskom prvenstvu u januaru mesecu naredne godine:

GRUPA A – Španija, Crna Gora, Čile, Iran

GRUPA B – Francuska, Poljska, Saudijska Arabija, Slovenija

GRUPA C – Švedska, Brazil, Afrika 2, Urugvaj

GRUPA D – Island, Portugal, Mađarska, Koreja

GRUPA E – Nemačka, Katar, Srbija, Afrika 5

GRUPA F – Norveška, Severna Makedonija, Argentina, Holandija

GRUPA G – Afrika 1, Hrvatska, Afrika 3, SAD

GRUPA H – Danska, Belgija, Bahrein, Afrika 4

FOTO: RSS

Po tri najbolje plasirane ekipe iz osam grupa obezbediće plasman u narednu fazu takmičenja, a naša selekcija se u drugom krugu takmičenja ukršta sa grupom F u kojoj se nalaze Norveška, Argentina, Holandija i Severna Makedonija.

Igramo protiv dve vanevropske selekcije – Katara i petoplasirane ekipe na prvenstvu Afrike, za dve nedelje ćemo saznati ko će to biti. Nemačka je na papiru favorit u našoj grupi, međutim mislim da imamo kvalitet da napadnemo prvu poziciju. Mislim da smo imali dobar žreb, ne možemo se žaliti i možemo biti zadovoljni. Očekuju se pobede protiv Katara i petoplasirane ekipe u Africi. Na nama je da prvi deo sezone u klubovima odradimo najbolje što možemo, da dobro iskoristimo pripremni period i spremimo se što bolje za prvenstvo koje nas očekuje, rekao je Vladimir Cupara nakon žreba.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter