Rukomet Handball-2022 European Handball Championship Qualifier-Kvalifikacije za EURO 2022 Srbija v Grcka from left Bogdan Radivojevic Lazar Kukic Zivan Pesic Vladimir Cupara Mladen Sotic Ivan Popovic Nemanja Obradovic ilustracija Illustration celebrate Zrenjanin, 13.01.2021. foto: Srdjan StevanovicSrdjan Starsportphoto ©
in ,

SRBIJA DOBILA RIVALE NA SVETSKOM PRVENSTVU: Nemci su favoriti, ali imamo kvalitet da ih ugrozimo!

Očekuje nas zaniljivo prvenstvo.

Rukometna reprezentacija Srbije dobila je rivale na Svetskom prvenstvu koje se od 11. do 29. januara 2023. godine održava u Poljskoj i Švedskoj. Voljom žreba „Orlovi“ će igrati u grupi E u Katovicama. Rivali su selekcije Nemačke i Katara, a treći protivnik će biti petoplasirana ekipa sa kontinentalnog prvenstva Afrike koje je na programu od 11. do 18. jula 2022. godine u Egiptu.

Nakon žreba održanog danas u Katovicama poznat je sastav osam grupa od po četiri ekipe koje će nastupati na Svetskom prvenstvu u januaru mesecu naredne godine:

GRUPA A – Španija, Crna Gora, Čile, Iran

GRUPA B – Francuska, Poljska, Saudijska Arabija, Slovenija

GRUPA C – Švedska, Brazil, Afrika 2, Urugvaj

GRUPA D – Island, Portugal, Mađarska, Koreja

GRUPA E – Nemačka, Katar, Srbija, Afrika 5

GRUPA F – Norveška, Severna Makedonija, Argentina, Holandija

GRUPA G – Afrika 1, Hrvatska, Afrika 3, SAD

GRUPA H – Danska, Belgija, Bahrein, Afrika 4

FOTO: RSS

Po tri najbolje plasirane ekipe iz osam grupa obezbediće plasman u narednu fazu takmičenja, a naša selekcija se u drugom krugu takmičenja ukršta sa grupom F u kojoj se nalaze Norveška, Argentina, Holandija i Severna Makedonija.

Igramo protiv dve vanevropske selekcije – Katara i petoplasirane ekipe na prvenstvu Afrike, za dve nedelje ćemo saznati ko će to biti. Nemačka je na papiru favorit u našoj grupi, međutim mislim da imamo kvalitet da napadnemo prvu poziciju. Mislim da smo imali dobar žreb, ne možemo se žaliti i možemo biti zadovoljni. Očekuju se pobede protiv Katara i petoplasirane ekipe u Africi. Na nama je da prvi deo sezone u klubovima odradimo najbolje što možemo, da dobro iskoristimo pripremni period i spremimo se što bolje za prvenstvo koje nas očekuje, rekao je Vladimir Cupara nakon žreba.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Autor: HotSport

SKANDAL U BEOGRADU – POTUKLI SE DUŠKO TOŠIĆ I PRIJOVIĆ: Pesnice i psovke na sve strane – poznati svi detalji!

ZMAJEVI ZAVRŠILI PRIPREME POBEDOM: Voždovčani efikasni – Kljajićev lob zasenio mnoge!