0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

ORLIĆI PRIPREME ZA EP NASTAVLJAJU U ŠPANIJI: Teodorović veruje u uspeh!

Objavljeno: 02.07.22 u 10:25

Završna faza spremanja za veliki turnir!

Juniorska selekcija je okončala pripreme u Srbiji i krenula put Španije, gde će obaviti završni deo priprema za Evropsko prvenstvo. Izabranici Đorđa Teodorovića će nakon kontrolnog meča sa mediteranskom selekcijom Srbije i dve prijateljske utakmice sa Izraelom, na završnim detaljima uoči takmičenja raditi u Španiji. Juniori će poslednje provere imati sa reprezentacijama Crne Gore i Španije, nakon čega sledi Evropsko prvenstvo u Portugalu. Kontinentalni šampionat je na programu od 7. do 17. jula 2022, a Srbija se nalazi u grupi D u kojoj će odmeriti snage sa selekcijama Nemačke, Islanda i Italije.

Uoči puta u Španiju za zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije govorio je selektor, Đorđe Teodorović.

FOTO: RSS

 

– Uoči poslednjeg treninga na našem tlu rekao sam momcima da moramo da ga odradimo na pravi način. Do sad su bili fenomenalni i ne bi trebalo popuštati sa koncentracijom ni u jednom treningu. Sa grupom igrača koju smo odabrali do sada više sam nego zadovoljan. To je selektirana grupa i momci su veoma motivisani i spremni da predstave zemlju na pravi način. Sve aktivnosti i trening utakmice koje smo do sada radili ispunile su očekivanja. Mogli smo da vidimo kojih su to poslednjih sedamnaest koji će putovati u Španiju i Portugal i mislim da nismo pogrešili.
Sreća je da nemamo povređenih igrača u ovoj grupi. Od ranije smo imali problem sa Nikolom Zečevićem koji nije mogao da se sanira tako da je jedan veoma važan igrač van ekipe, ali probaćemo to da nadomestimo na neki način i da sa ovih sedamnaest momaka koji putuju napravimo neki značajan rezultat –  rekao je selektor Teodorović i osvrnuo se na predstojeće aktivnosti u Španiji:

-Odlazimo u Španiju, tamo nam predstoji period od šest dana sa dve trening utakmice i nekoliko treninga i to treba iskoristiti na pravi način. Igramo sa vrhunskim ekipama, Španijom i Crnom Gorom. Španija je apsolutni kandidat za medalju i na njihovom terenu će nam biti jasno od kakvog smo mi kvaliteta.U prvoj utakmici protiv Španije očekujem pravu takmičarsku utakmicu. Sledećeg dana protiv Crne Gore ćemo drugačije da se postavimo, da vidimo na koga od rezervista možemo da računamo više u oficijelnim utakmicama i nadam se da ćemo iskoristiti te aktivnosti u Španiji na pravi način.Tamo ostajemo do 6. jula, do dana uoči prve utakmice, a zatim putujemo za Porto, pravimo aklimatizaciju na pravi način i 7. jula nas već čeka prva utakmica.

U okviru priprema ste odigrali kontrolnu utakmicu sa mediteranskom selekcijom Srbije, kao i dva meča sa selekcijom Izraela u Vrbasu. Koliko ste zadovoljni proverama?

– Moramo biti zadovoljni, naša mediteranska selekcija je vrhunska, teško da ćemo na Evropskom prvenstvu naići na selekciju koja je bolja. Kada smo uspeli da dobro pariramo njima, imam veliki optimizam da možemo svima. Što se tiče utakmica sa Izraelom, prva je poslužila da potvrdimo taj kvalitet , a u drugoj se išlo na proveru svih snaga koje imamo i na odabir igrača koji će putovati. Tako da su te tri utakmice dobro iškorišćene i možemo biti veoma zadovoljni, u periodima je to izgledalo jako dobro. Ali to ne mora ništa da znači jer je to još uvek rana faza priprema. Mislim da će ove dve utakmice u Španiji biti pravi pokazatelj kakvi ćemo biti na Evropskom prvenstvu.

Rivali u grupi su selekcije Islanda, Nemačke i Italije

– Pratimo stalno ekipe sa kojima smo u grupi, najviše Island sa kim igramo prvu utakmicu. U grupi smo sa Islandom, Nemačkom i Italijom. Prva utakmica sa Islandom će mnogo odlučivati. Island je u zanosu, odigrali su Skandinavijan open i završili na prvom mestu. Pobedili su Norvešku golom razlike, pobedili su Dansku sa pet golova razlike u finalnom meču i igrali su nerešeno sa Šveđanima, tako da su osvojili taj turnir. Vidim na ovoj poslednjoj utakmici protiv Danske – toliko su slavili, imaju izvanrednu motivaciju u ekipi , dobru atmosferu i iz utakmice u utakmicu igraju sve bolje. Tako da o utakmici sa Islandom nema sta da se priča. Čeka nas pravi rat i oni su svesni da ta utakmica odlučuje ko ide među osam najboljih. Ja se nadam da ćemo i mi ovaj polet iskoristiti i da ćemo kroz utakmice u Španiji napraviti još veći angažman u grupi i biti potpuno spremni za taj prvi meč –  zaključio je selektor Teodorović.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter