FOTO: Starsport
in ,

VELIKI USPEH ZA SRBIJU: Mirončikov osvojio zlato u Oranu! (FOTO)

Srpski sportisti osvojili su 21 medalju na Mediteranskim igramu u Alžiru!

Bokser Vladimir Mirončikov je novi osvajač zlatne medalje za Srbiju na Mediteranskim igrama u Oranu.

Mirončikov se u finalnom okršaju na Igrama u Alžiru borio protiv domaćeg boksera Humrija i porazio ga podeljenom sudijskom odlukom.

FOTO: BSS

U uzavreloj atmosferi onih koji su mogli da uđu u boks dvoranu u Oranu, Mirončikov je uspeo da se izbori sa nezgodnim Alžircem i Srbiji donese zlato.

Arbitri su prvu rundu dali Mirončikovu, ali je domaći bokser ušao jače u nastavak i došao do izjednačenja. Borba je odlučena u trećoj rundi u kojoj je srpski bokser bio bolji i odneo pobedu. Podeljeno bodovanje bilo je čak i u prvoj rundi, te je izuzetno značajno to što je u trećoj bio siguran Mirončikov.

Ovo je druga bokserska medalja za Srbiju na Mediteranskim igrama u Oranu, prvu je osvojio Amer Ometović, bronzanu.

FOTO: BSS

Ujedno, u petak je na Igrama u Oranu naša zemlja došla do tri zlata, Damir Mikec u deset metara vazdušnim pištoljem, Milica Gardašević u skoku udalj i sada Mirončikov. Bilans medalja Srbije na Mediteranskim igrama – 21.

Zlato: 10 Srebro: 4 Bronza: 7

Zlato: Viktor Nemeš (rvanje), Magomedgadži Nurasulov (rvanje), Damir Mikec i Zorana Arunović (streljaštvo), Marica Perišić (džudo), Milenko Sebić (streljaštvo), vaterpolisti, Armin Sinančević (atletika), Damir Mikec (streljaštvo), Milica Gardašević (atletika), Vladimir Mirončikov (boks).

Srebro: Vladimir Brežančić (karate), Milica Nikolić (džudo), Asmir Kolašinac (atletika), Teodora Vukojević (streljaštvo).

Bronza: Sara Lončar i Marija Sudimac (badminton), Stevan Mićić (rvanje), Dejan Kovačević (boćanje), Strahinja Bunčić (džudo), Ognjen Ilić (biciklizam), Omer Ametović (boks), Aleksandar Kukolj (džudo).

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

ĐOKOVIĆ: ‘Ne razmišljam o Kovidu! Van Rajthoven dobro podnosi veliku scenu!’

NOVA SEZONA – NOVI ŠEF STRUČNOG ŠTABA: Čak 10 superligaša počinje takmičenje sa novajlijom na klupi! (FOTO)