0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

SRBIN SPREMAN ZA PREDSTOJEĆE IZAZOVE: Bursać slobodan u izboru nove sredine! (FOTO)

Objavljeno: 01.07.22 u 21:50

Epizoda u Hrvatskoj je završena!

Doskorašnji član KK Zadar, Aleksandar Bursać, slobodan je u izboru nove sredine. Srpskom košarkašu je istekao ugovor sa čuvenim hrvatskim klubom, standardnim članom najkvalitetnijeg regionalnog takmičenja.

Bursać je u redovima nekadašnjeg šampiona ABA lige proveo dve sezone. Prethodne godine bio je jedan od najzaslužnijih za osvajanje nacionalnog šampionata Hrvatske, prvog od sezone 2007/08.  Zadar se ove sezone zaustavio u velikom finalu, u kojem je poražen od Cibone.

FOTO: STARSPORT

Dok je ekipu sa klupe predvodio iskusni Veljko Mršič, Aleksandar je bio jedan od nosilaca igra i pružao je najkvalitetnije partije tokom svog boravka u Zadru. Dolaskom Vladimira Anzulovića njegova uloga u timu se promenila, s obzirom na to da je često nastupao na poziciji koja njemu nije primarna. Reč je o poziciji centra, koju do tada nije igrao, ali uspeo je da se prilagodi zahtevima trenera.

Prema saznanjima HotSporta, Bursać je dobio nekoliko ponuda, ali Srbin želi da sačeka onu pravu i dobro razmisli gde će nastaviti karijeru.

Bursać, koji je odrastao u Rumi, u ABA ligi ove sezone prosečno je beležio učinak od 6,4 ubačena poena, 3,8 skokova i 1,1 asistencije po utakmici. U prvenstvu Hrvatske imao je bolji učinak od 8 poena, 3,8 skokova i 1,4 uspešna dodavanja.

Srbin je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Vršac, Vojvodinu i FMP. Sa omladinskom reprezentacijom Srbije popeo se na krov Evrope, kada je 2015. bio istaknuti član tima koji je osvojio Evropsko prvenstvo. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter