0
ATP

(191102) -- PARIS, Nov. 2, 2019 (Xinhua) -- Rafael Nadal of Spain warms up before the singles quarter-final match against Jo-Wilfried Tsonga of France at the Rolex Paris Masters 1000 held at the AccorHotels Arena in Paris, France, Nov. 1, 2019. (Photo by Aurelien Morissard/Xinhua)

NADAL NE RAZMIŠLJA O PENZIJI: ‘Razmišljao sam o povlačenju, ali sada više ne’

Objavljeno: 01.07.22 u 10:55

Španski teniser govorio je o povlačenju.

Španac je pobedio Ričardasa Berankisa i plasirao se u treće kolo Vimbldona, a nakon tog meča govorio je o brojim temama, među kojima je bilo i povlačenje.

– Moja filozofija od pre par nedelja je da sam bio blizu toga. Sada se ne osećam tako. To je moja filozofija“, nasmejao se Nadal i nastavio:

– To je nešto čega se nikada nisam plašio. Srećan sam što sam imao veoma srećan život van tenisa, iako je tenis važan deo mog života u poslednjih 30 godina. Bez sumnje, bio sam srećan i van njega, tako da me to ne brine. Ipak, kad dođe taj dan, biće svakako promena. Za svaku promenu u životu potrebno je vreme. Morate da im se prilagodite, zar ne? Normalno je da ljudi pričaju o povlačenju velikih sportista, jer su oni dugo u vrhu igre, to je primetnije u popularnijim sportovima, to postane deo života mnogih ljudi. I meni se to dešava sa nekim fudbalerima, igračima golfa.

Potom je dao i konkretan primer.

– Osoba koju sam voleo da gledam kako igra je Tajger Vuds. Sad nisam u prilici da ga vidim tako često kako igra. To je na neki način promena i u mom životu. Verovatno će mnogi misliti kao ja, kada Rodžer ne igra, kada Novak ne bude igrao, kada ja ne budem igrao, ili kada neko iz fudbala i košarke ne nude igrao, jer oni postaju deo dnevne rutine ljudi, inspirišu ih, poručio je Nadal.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter