(190831) -- FOSHAN, Aug. 31, 2019 (Xinhua) -- Nikola Jokic of Serbia reacts during the group D match between Angola and Serbia at the FIBA Basketball World Cup 2019 in Foshan, south China's Guangdong Province, on Aug. 31, 2019. (Xinhua/Xue Yubin)
in ,

JOKIĆEV ISTORIJSKI UGOVOR: Srbin najplaćeniji ikad u NBA, ovo su svi detalji

Nikola Jokić je potpisao novi ugovor sa Denver Nagetsima!

Srpski centar je stavio paraf na ugovor o petogodišnjoj saradnji na ime kog će inkasirati čak 264 miliona dolara, dok bi uz određene bonuse ta cifra mogla da naraste i do 303 miliona, a sada su poznati i svi detalji ugovora.

Isti se aktivira od sezone 2023/24. i u prvoj godini doneće mu 46.55 miliona dolara, dok će svake naredne sezone zaraditi osam odsto više, a poslednju godinu sam Jokić može da aktivira i nema dileme da će to i uraditi za sumu od 63.33 miliona dolara.

Ukoliko odradi ugovor do kraja, on će biti igrač Denvera do sezone 2027/2028, kada će ući u 32. godinu života.

Takođe, novi ugovor obuhvata i ‘trejd kiker’ klauzulu, na ime koje bi Jokić u slučaju trejda sa nekim drugim timom mogao dodatno da inkasira novac u skladu sa procentima koji se obračunavaju na osnovu trajanja ugovora.

Na taj način, Nikola Jokić je postao igrač sa najvećim ugovorom u istoriji NBA lige, što se moglo i naslutiti nakon što je proošlog meseca najavio da želi da obnovi saradnju sa Nagetsima.

Tokom prethodne sezone, Jokić (27) je u proseku postizao 27,1 poen, 13,8 skokova i 7,9 asistencija u 74 utakmice za Nagetse prošle sezone, pošto je pobedio centra Filadelfije Džoela Embida i drugu sezonu zaredom osvojio MVP titulu.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Autor: HotSport

RASTAVAC: ‘Imamo potencijal da budemo opasni iz prekida! Hoćemo da izvučemo maksimum!’

AS ZENITA PRED DUEL SA ZVEZDOM: Prijateljski smo narod, ali na terenu nema braće