0
ATP

FOTO: STARSPORT

ĐOKOVIĆ: ‘Ne razmišljam o Kovidu! Van Rajthoven dobro podnosi veliku scenu!’

Objavljeno: 01.07.22 u 22:22

Nole korak bliži novoj grend slem tituli!

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, plasirao se u četvrto kolo Vimbldona. Novak je u trećoj rundi, trećeg grend slema u sezoni, bio bolji od sunardonika Miomira Kecmanovića. Briljirao je Nole na današnjem susretu i slavio je sa ubedljivih 3:0 (6:0, 6:3, 6:4).

Po završetku susreta Novak se obratio medijima na pres konferenciji. U narednom kolu igraće protiv Tim Van Rajthovena, koji važi sa senzaciju sezone. Holanđanin je prethodne sedmice na turniru u Ertogenbošu došao do titule, a u finalu je savladao Danila Medvedeva. Do tada nije bio ni u najboljih 200, a sada je pun samopuzdanja stigao do četvrte runde na Vimbldonu.

-Imao sam dobar plan za današnji meč. Održao sam nivo koji sam imao od prvog seta i veoma sam zadovoljan. Ovih dana sam uglavnom na teniskom terenu ili u kući sa porodicom. Posetio sam grad nekoliko puta pre samog turnira. Pokušavam da ne razmišljam da li ću se zaraziti kovidom, ali moram da budem oprezan, posebno nakon svega kroz šta smo prošli – rekao je Nole, a zatim otkrio svoje mišljenje o ‘koučingu’:

– I dalje nemam jasan stav oko pravila o ‘koučingu’, obe strane imaju svoje dobre argumente. Ipak, više naginjem onoj grupi koja je ‘za’,  pošto se već dešava na svim mečevima.

Novak se potom osvrnuo na narednog rivala.

– Gledao sam ga kako igra. On je momak o kojem se priča na ovogodišnjem Vimbldonu. Vrlo je impresivan, način na koji je pobedio Medvedeva u finalu u Holandiji takođe. Analiziraću ga, nadam se da mogu da krenem u meč na isti način kao na prethodna dva susreta. Mislim da Van Rajthoven dobro podnosi veliku scenu. Lako je savladao Medvedeva, njegova igra je prilagođena uslovima na travi, nema mnogo šta da izgubi – poručio je Đoković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter