0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

BRĐANI BLIZU NOVOG POTPISA: Nakon napadača, golman stiže u redove Čukaričkog!

Objavljeno: 01.07.22 u 20:22

Belo-crni sklapaju kockice za narednu sezonu!

Fudbaleri Čukaričkog u noći između srede i četvrtka vratili su se u Beograd, po završetku
uspešno odrađenih pripremama na Bledu. Brđani su u sredu odigrali generalnu probu protiv poljskog Slaska, na kojoj su sa minimalnih 1:0 slavili zahvaljujući pogotokom Marka Docića sa bele tačke.

Belo-crni kvalitetno i predano rade pod komandom novog šefa struke, Dušana Kerkeza. Mladi stručnjak je vrlo ambiciozan i posvećen svom poslu, a njegovi ciljevi se gotovo identično poklapaju sa klupskim, koji rastu iz sezone u sezonu.

Sportski sektor predvođen Vladimirom Matijaševićem, obavio je fantastičan prelazni rok kada su u pitanju dolasci na Banovo brdo. Uprava je Kerkezu ispunila pojedine želje, pa su Brđani jači za Nikolu Vujadinovića, Luku Adžića, Đorđa Ivanovića, Stefana Tomovića, a od danas i za Mohameda Badamosija. Snažni, 196 cm visoki golgeter, dolazi iz redova belgijskog Kortrajka. Reprezenatativac Gambije stigao je na jednogodišnju pozajmicu, uz  mogućnost otkupa.

FOTO: STARSPORT

Da Čukarički ništa ne prepušta slučaju, govori podatak da će jaku golmansku konkurenciju uskoro pojačati još jedan čuvar mreže. Prema saznanjima Mozzart Sporta, reč je o Dušanu Markoviću, doskorašnjem članu Metalaca iz Gornjeg Milanovca. Marković je rođen 1998. godine, a ponikao je na Banjici u dresu Rada. U Čukarički će doći kao slobodan igrač, jer mu je ugovor sa Metalcem istekao po završetku prethodne sezone. Dušan ima i internacionalno iskustvo, jer je tokom karijere branio boje moladvaskog Šerifa.

Kerkez trenutno računa na za sada neprikosnovenog Novaka Mićovića. Mladi golman je pokazao kakav raskošan talenata poseduje, pa su na dresu Brđana stigle brojne ponude evropksih klubova. Njegova prva zamena je iskusni čuvar mreže, Nemanja Belić. Popularni Belka ima dvostruku ulogu na Banovom brdu, jer pored odbrana za koje je zadužem, predano radi sa mlađim kolegama koji uz njega stasavaju u ozbiljne golmane. Uz trenera golmana Olivera Kovačevića, Belić je glavni zadužen za sjajne partije, a kasnije i transfer koji je Đorđe Petrović napravio u MLS ligu.

Dolazak Markovića gotovo sigurno bi značio odlazal mladog Lazara Kaličanina na pozajmicu. Kaličanin se pokazao na Bledu, ali mladom golmanu iz Trstenika potrebno je još iskustva koje bi mogao da stekne igrajući na pozajmici.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter