0
Evropske lige

FOTO: JuventusFC/Twitter

VLAHOVIĆ ČETVRTI NAJBOLJI MLADI FUDBALER NA SVETU: Evo ko je ispred njega!

Objavljeno: 30.06.22 u 23:15

Najpopularniji španski list „Marka“ objavio je listu najboljih mladih igrača u sezoni za nama.

Španci su napravili listu od fudbalera koji su na početku sezone 2021/22 imali manje od 21 godine. Na čelu ove liste nalazi se Vinisijus Žunior, koji je postigao pobedonosni pogodak za Real Madrid u finalu Lige šampiona protiv Liverpula.

Iza Vinisijusa nalazi se novi napadač Mančester Sitija, Erling Haland. Norvežanin je na 30 utakmica u Borusiji Dortmund u prethodnoj sezoni postigao 29 golova, od čega 22 u Bundesligi. Takođe, u prva četiri kola u Ligi nacija predvodi svoju reprezentaciju, koja se nalazi na prvom mestu grupe B4. Od 6 golova koliko je Norveška postigla, Haland je mrežu zatresao 5 puta i to jednom u Beogradu protiv Srbije.

Treći na listi je Pedri, a potom sledi i naš reprezentativac. Dušan Vlahović je postigao 24 pogotka u Seriji A, od čega 17 za Fiorentinu, dok je za Juventus bio precizan 7 puta. Postao je i rekorder Lige šampiona, kao debitant koji je postigao najbrži pogodak, a za to mu je bilo potrebno svega 32 sekunde u osmini finala najelitnijeg klupskog takmičenja protiv Viljareala.

Najboljih 10 mladih fudbalera u prošloj sezoni su:

1. Vinisijusa Žunior (Real Madrid)

2. Erling Haland (Borusija Dormund/Mančester Siti)

3. Pedri (Barselona)

4. Dušan Vlahović (Fiorentina/Juventus)

5. Fil Foden (Mančester Siti)

6. Džud Belingem (Borusija Dortmund)

7. Gavi (Barselona)

8. Oreljen Čuameni (Monako/Real Madrid)

9. Entoni (Ajaks)

10. Sandro Tonali (AC Milan)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter