0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

‘STARA DAMA’ PODELILA PLEN SA MUROM: Evrogol Cipota, Voša odgovorila pogotkom bivšeg ofanzivca Crvene zvezde!

Objavljeno: 30.06.22 u 22:23

Jedini pogodak za Vojvodinu postigao je Veljko Simić u 64. minutu.

Fudbaleri Vojvodine remizirali su sa slovenačkom Murom rezultatom 1:1 u generalnoj probi pred start sezone 2022/23.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Vojvodina: N. Simić (od 46. Carević) – Lazarević (od 75. Bjeković), Traore (od 46. Kopitović), Jeličić (od 75. Stevanović), Đorđević (od 75. Milanov) – Topić (od 75. Busnić), Milosavljević (od 75. Milošević) – Nešković (od 46. Zukić), V. Simić (od 75. Bastajić), Baraj (od 46. Vukčević) – N. Nikolić (od 60. Vidakov).

Mura: Obradović, Pucko, Balažic, Beganović, Bobičanec, Maruško, Kous, Cipot, Klepač, Moris, Petković.

Vojvodina je ponovo od početka bila organizovaniji tim, igrala je na polovini rivala, a prvu šansu imao je Đorđević, koji je u 16. minutu odlično šutirao sa ivice šesnaesterca i bio zamalo neprecizan. Potom je dva dobra pokušaja imao Baraj. Prvo je šutirao iskosa sa desne strane pored stative, a onda je u 27. minutu uhvatio volej sa preko 20 metara, lopta je zakačila prečku završila u gol autu.

Mura nije uspevala ozbiljnije da ugrozi gol Nikole Simića, a onda je u samom finišu prvog dela igre Cipot postigao evrogol. Naleteo je na povratnu i sa 30 metara pogodio same rašlje, gornji desni ugao golmana Simića za 1:0.

Trener Milan Rastavac je na poluvremenu napravio nekoliko promena, ušli su Carević, Zukić i Vukčević, umesto Simića, Neškovića i Baraja. U 47. minutu Voša je odmah pripretila, Đorđević je centrirao oštro kroz peterac, ali je tamo zamalo zakasnio Veljko Simić.

U 64. minutu Veljko Simić je bio na pravom mestu, Zukić je centrirao iz kornera sa desne strane, a ofanzivac Voše je sačekao loptu na drugoj stativi i pogodio za 1:1.

Kako je meč odmicao, tempo je malo opao, pa je Milan Rastavac u poslednjih 15 minuta odlučio da napravi preostale promene, pa su ušli i Bjeković, Stevanović, Milanov, Busnić, Milošević i Bastajić.

U 77. minutu Voša je mogla da dođe do preokreta, Bastajić je želeo da proigrao Vidakova koji je zamalo zakasnio, a potom je u nastavku akcije Vukčević gađao sa 16 metara preko gola.

U poslednjim trenucima meča Mura je mogla da dođe do pobede, Maruško je šutirao sa 18 metara, ali je odlično intervenisao Lazar Carević.

Voša je remijem završila pripreme u Sloveniji, sa skorom 3-2-0 i sa dva primljena gola.

Vojvodina u prvom kolu Superlige dočekuje Napredak, a termin odigravanja biće naknadno saopšten.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter