0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

STANKOVIĆ: ‘Prvo poluvreme odlično, nedostajala je realizacija!’

Objavljeno: 30.06.22 u 21:55

Prvi poraz šampiona Srbije na pripremama!

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od ekipe Kopra 0:1 na pripremama u Sloveniji, a utiske nakon poslednjeg meča pred generalnu probu izneo je šef stručnog štaba, Dejan Stanković.

-Utisci su dobri, posle prvog poluvremena i odlični, gde nisam imao šta da dodam našim momcima. Nažalost morali smo da vršimo prinudne izmene, prvo sa Sanogom, posle i sa Rodićem, Kangvom i Bukarijem kako ne bismo ulazili u rizik, i sigurno da se izgubi malo intenziteta u drugom poluvremenu. Kada je reč o prvom delu igre, dosta kontrole, dobrih akcija, šansi koje ponovo nismo iskoristili. Dominacija što se tiče druge lotpe i visokog presinga, i to je nešto na čemu smo radili tokom ovih priprema. Videli ste, nismo im dopustili da se približe golu. U nastavku, izmene, adaptacija, prvi šut i primljen gol. U fudbalu su takva pravila da kada ne realizuješ šanse, imaš rizik da primiš pogodak posle jednog udarca i tako je i bilo. Osim prinudnih izmena, nisam mogao da računam ni na Ohija i Pavkova, koji imaju male probleme sa povredama, a reč je o igračima koji prave razliku i kada ne igraju, to se oseća. Drugi su uradili svoj posao, ali je moglo bolje u nekim segmentima. Kada su nam dali gol, vratili su se nazad, dobili smo dve kontre, ali ovakve nas utakmice čekaju u prvenstvu – ogroman blok ispred gola protivnika, a na nama je da nađemo rešenje i da ga razbijemo. To se rešava efikasnošću, kada u prve dve šanse postigneš gol, onda je sve mnogo lakše – počeo je Stanković.

Generalna proba pred početak sezone zakazana je za nedelju kada će Crvena zvezda gostovati Zenitu u Sočiju.

– Spremni smo, nikad nismo bežali od jakih utakmica i provera. Imaćemo malo vremena za odmor, svesni da igramo protiv ekipe koja u poslednjoj utakmici dobila CSKA iz Moskve sa 3:0. Imaju strašne pojedince, ali idemo da odigramo takmičarsku utakmicu i pokažemo se u najboljem svetlu. Naravno, nećemo rizikovati u slučaju da neko ne bude u potpunosti spreman, jer znamo šta nam je cilj – 10. jul kada počinje Superliga, a potom i 2. avgust kada kreću kvalifikacije za Ligu šampiona. Imamo naš cilj, ipak moraju neke stvari bolje, mora da se pobeđuje u Zvezdi.

I danas su u fokusu bili mladi fudbaleri, pre svega defanzivac rođen 2004. godine – Stefan Leković koji je debitovao u crveno-belom dresu.

– Velike šanse za mlade, a bitno je da uspeju da iskontrolišu pritisak i tremu koju imaju. Zvezdin dres nije lagan, već težak i odgovoran. Korak po korak sa mladima, imamo ih dosta, videćemo koji će momci ostati sa nama i biti „bonusi“ – podvukao je Stanković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter