0
Domaći fudbal

Foto: Starsport

ILIEV OTKRIO KOLIKO ĆE JOŠ POJAČANJA DOVESTI PARTIZAN: Dolaze kvalitetniji igrači – jedan će biti lider na terenu!

Objavljeno: 30.06.22 u 18:46

Moraće još da ojačaju tim.

FK Partizan je dolaskom novog trenera Ilije Stolice ušao u određenu vrstu rekonstrukcije ekipe. Nekoliko igrača napustilo je redove crno-belih, a taj prostor popuniće novi. Sportski direktor kluba iz Humske Ivica Iliev u razgovoru za Telegraf, govorio je o promenama, istakavši da Partizan ima svoj koncept.

– Napravili smo ogroman rez ove godine i kada „vratim film“ unazad, otkako sam u Partizanu nešto slično se dogodilo jednom ili dva puta, Poslednji sličan se dogodio u mandatu kod Sava Miloševića, kada je otišlo deset fudbalera, ali naprosto smo morali to da uradimo, ekipa nam je bila prestara i promena je bila neophodna. Kada imate starije igrače, teško je dati šansu mlađima, mislite ima vremena, a vreme prolazi i kada se osvestite, ta deca više nisu ni mlada, počeo je Iliev i dodao:

– Partizan ima koncept da gura mlade igrače i živi od toga, zato je jednostavno moralo da se desi. Sa druge strane, kada realno sagledate, sem nekoliko igrača koji su imali određenu ulogu, velika većina od tih momaka nije igrala, niti su bili nosioci. Imali su malu ili nikakvu minutažu i onda je to samo broj.

Potom je pričao i o pozicijama koje trenutno „škripe“, otkrivši koliko će pojačanaja doći u klub. Takođe, dodao je i da mu se pravilo o bonusu ne sviđa jer je veštačko, kao i da je Partizan poznat po akcentu koji stavlja na mlade fudbalere.

Ostaje da popunimo poziciju štopera umesto Nemanje Miletića i, razume se, uvek težimo ka tome da svaki sledeći igrač koji dođe bude kvalitetniji i bitniji za tim. Gledaćemo da dovedemo još jednog bonusa i to nekoga ko pravi razliku i pride bude dobra investicija za budućnost, ko nije samo broj na terenu. To pravilo o bonusu, to je moj lični stav, ne sviđa mi se nimalo, jer je veštačko forsiranje, a Partizan je nasuprot tome poznat da stavlja akcenat upravo na mlade igrače kada su spremni za najviši nivo. Iz toga izlaze igrači za prvi tim, reprezentaciju, evropski nivo i predstavljaju i fudbalsku i finansijsku dobit za Partizan. Na silu nemate ništa od toga, već imate situaciju u kojoj je trenutno naša mlada reprezentacija, istakao je Iliev, a zatim zaključio:

– Ali, da se vratim na temu, potrebno nam je i krilo, neko ko će da pravi raziliku, ko će biti lider na terenu i preuzeti konce igra u ruke, sposoban da egal mečeve sam preokrene individualnim kvalitetom. Nadam se da ćemo uskoro imati lepe vesti…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter