0
Košarka

FOTO: FIBA

ČVRSTA UTAKMICA U RIGI: Letonija i Srbija se bore za svaki koš – Avramović prevodi Orlove!

Objavljeno: 30.06.22 u 19:16

Orlovi koračaju ka trijumfu.

Košarkaška reprezentacija Srbije trenutno se nalazi u Letoniji gde sa selekcijom te zemlje igra susret kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Nakon prvih 20 minuta igre Orlovi imaju prednost od 25:31.

I jedni i drugi u ovaj susret su ušli vrlo motivisani i sa velikom agresivnošću. Prve poene na meču postigao je Lejmanis, a u nastavku četvrtine, videli smo dosta promašenih šuteva, kao i slabo organizovanih napada. Srbiju je u igri držao Avramović, a nakon prve deonice rezultat je bio 13:12 u korist domaće selekcije.

FOTO: FIBA

U drugoj četvrtini nastavio se trend iz prve, za našu selekciju su pogađali Todorović, dok je neverovatnu trojku na isteku napada realizovao Jaramaz. Povratkom Avramovića na parket, izabranici Svetislava Pešića su proigrali, pa su i uspeli da dođu do vođstva. Na drugoj strani, Pasečniks je predvodio Letonce, a jednu trojku u tranziciji postigao je i bivši igrač Partizana Davis Bertans.

Aleksa Avramović je nastavio svoju rafalnu paljbu, pa je pogodio i svoju treću trojku, a odlično se pokazao i u odbrani, ali nakon ukradene lopte nije uspeo da dođe do novih poena. Ono što našoj selekciji ide u korist jeste vrlo loša relacijazija slobodnih bacanja protivničke ekipe, što Orlovi koriste da zadrže prednost.

Najefikasniji u našem timu nakon prvih 20 minuta je Aleksa Avramović sa 16 poena (3/4 trojke). Na drugoj strani, Pasečniks je ubacio 7 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter