0
Evropske lige

FOTO: Unsplash/ peter-glaser

VELIKA PROMENA U SERIJI A: Od sada će plej-of odlučivati prvaka Italije – pogledajte šta su smislili!

Objavljeno: 29.06.22 u 08:19

Ovaj sistem je već ranije korišćen.

Kako sada stvari stoje, naredna sezona u Seriji A mogla bi biti znatno zanimljivija, jer je tamošnji FS odobrio izmene u formatu takmičenja. Samim tim će se od sezone 2022/23, ako to bude bilo potrebno, igrati plej-of za Skudeto.

Ako dve ekipe na kraju sezone budu imale isto bodova, odlučivaće plej-of utakmica. U slučaju da se nakon 90 minuta igre i dalje ne zna pobednik, produžeci se neće igrati već će se odmah preći na izvođenje jedanaesteraca. Podsećamo, ovaj sistem je korišćen i ranije, dok nije odlučeno da se gleda međusobni skro, ali čini se da je ovo znatno zanimljivija opcija.

Ipak, ovo pravilo neće uticati na ostale pozicije, npr. borba za Evropu, ispadanje iz lige, jer će tu i dalje imati prednost onaj tim koji ima bolji međusobni skor. U istoriji Serije A, Skudeto je samo jednom odeljen u plej-ofu i to 1964. godine, kada je Bolonja slavila protiv Intera sa 2:0.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter