0
ATP

Foto: Starsport

KRAJINOVIĆ PRIČAO O SUSRETU SA KIRJOSOM: Gledaću samo sebe, a on ako hoće neka se glupira! (VIDEO)

Objavljeno: 29.06.22 u 09:10

Za njega je imao i lepe reči.

Srpski teniser FIlip Krajinović, uspešno je prebrodio prvu prepreku na ovogodišnjem Vimbldonu, nakon što je eliminisao Čeha Jiržija Lehečku sa 3:2 u setovima. Naredni rival Krajinoviću, biće znatno kvalitetniji, a u pitanju je Nik Kirjos, koji nastavlja da nesportskim potezima skreće pažnju na sebe.

– Ne obraćam pažnju šta radi, to je njegov stil, njegov način jer voli pažnju. On je takav igrač, imam veliko poštovanje prema njemu kao igraču, opasan je i može da pobedi koga hoće. Osvrnuću se na sebe, a šta će on da radi i da li će da pljuje, da li će da se glupira… Neka radi šta mu prija, ja to ne volim da gledam na terenu jer sam odgojen drugačije. Ja sam miran i povučen, ali svako ima neko svoje stvari koje voli da radi, počeo je Krajinović i dodao:

– Sigurno ti ne prija kada se neko glupira i kada te izbacuje iz takta, ali to je sastavni deo sporta i moraš da se nosiš sa tim. Biću spreman na to i znam šta me čeka, prvo da se oporavim od ovog meča jer je bio zahtevan fizički i psihički, pa ću sutra razmišljati o Kirjosu.

Za sam kraj, Krajinović je govorio i o meču prvog kola, zaključivši da je možda imao i malo sreće. Potom je dodao i da su uslovi za igru bili teški zbog vetra, kao i da nije lopta zbog toga ne odskače dobro.

Možda sam imao i malo sreće, mislim sreće… Treći set je trebalo da dobijem, imao sam mnogo više šansi, taj-brejk sam bezveze izgubio jer sam promašio nekoliko voleja, pa je on tu imao malo više šansi. U četvrtom setu je servirao za meč, taj gem sam ja odigrao dobro, svaki ritern sam mu vratio, a u petom setu sam bio u prednosti, imao sam brejk, pa onda je to vratio. Generalno je meč bio sa obe strane gore-dole, ali su uslovi jako teški za igru. Neverovatno duva vetar svaki dan, mnogo je teško kontrolisati loptu kada vetar toliko dugo, teško je snaći se. Nijedna lopta ti ne odskače dobro, vetar je nosi, pa je mnogo teško kontrolisati. Srećan sam što sam u drugom kolu jer nisam nikada imao pobedu na Vimbldonu, zaključio je Filip Krajinović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter