FOTO: STARSPORT
in , ,

DRAGIĆ: ‘Luka je vođa! Imamo hemiju kao u Istanbulu!’

Slovenija u najjačem sastavu pred nove izazove!

Košarkašku reprezentacije Slovenije očekuju utakmice kvalfiikacija za Svetsko prvenstvo protiv Hrvatske i Švedske, a selektor Sekulić može da računa na najkvalitetniji sastav. Mnogo košarkaških zvezda stavilo se na raspolaganju selektora, ali izdvajaju se Goran Dragić i Luka Dončić.

Dragić se u reprezentaciju vratio nakon pet godina, kada je osvojio Evropsko prvenstvo u Turskoj. 

-S obzirom na to da smo evropski šampioni i polufinalisti Olimpijskih igara, imamo ciljeve koji se sami postavljaju. Svaki protivnik hoće da se dokaže protiv nas i to nam je dodatni motiv. Imamo sjajne igrače poput Luke koji je vođa i zna kako da igra pod pritiskom – kazao je kapiten

-Divan je osećaj vratiti se u reprezentaciju. Hemija u timu je ista kao i u Istanbulu 2017, kostur je isti, ali smo svi malo stariji. Jedino što su se treneri promenili, Igor Kokoškov nije tu, Rado Trifunović nije tu, ali je Aleksandar Sekulić trener i on radi odličan posao i napravio je sistem koji odgovara najboljim individualcima. Većina akcija i počinje i završava se sa Lukom, ostali imaju tačno određene uloge – zaključio je Dragić.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Autor: HotSport

SLAVOLJUB SRNIĆ: ‘Ove godine nećemo izgubiti bodove na startu sezone! Bićemo spremni!’

SANTARELI: ‘Bitna pobeda! Želeli smo ovako da započnem vikend!’