0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

ČUKARIČKI POBEDOM ZAVRŠIO PRIPREME: Pao je Slask, kapiten rešio pitanje pobednika! (VIDEO)

Objavljeno: 29.06.22 u 19:24

Prvi takmičaraski meč u sezoni Čukarički će odigrati protiv TSC-a na startu Superlige Srbije.

Fudbaleri Čukaričkog završili sj pripremni ciklus u Sloveniji trijumfom nad poljskim Slaskom. Utakmica odigrana u Ljubljani završena je rezultatom 1:0. Jedini pogodak na utakmici delo je kapitena ekipe sa Banovog brda, Marka Docića. Iskusni vezista matirao je poljskog golmana iz penala u uvodnim minutima prvog poluvremena.

Brđani su odigrali pet mečeva u Slovenija. Ekipa koja je boravila na Bledu zabeležila je dva trijumfa (protiv najkvalitetnijih rivala – Olimpije iz Ljubljane i Slaska), dva remija ( Celje i Tuzla Siti) i jedan poraz od ekipe Brava. Ekspedicija belo-crnih kreće put Beograda nakon kratkog odmora posle zaslužene pobede.

Fudbaleri kluba sa Banovog brda startovali su utakmicu u karakterističnom stilu. Čukarički je odmah krenuo u ofanzivu. Belo-crni su izašli visoko, a protivnik se nije mnogo pitao. Prva prilika stvorena je nakon samo nekoliko sekundi. Miladin Stevanović je odlično centrirao sa desne strane terena. Adžić je stigao do lopte, šutirao sa oko pet metara, ali usledila je izvanredna intervencija golmana Sromnika.

Čukarički je izborio udarac iz ugla, koji je izveo Luka Adžić. Najviši u skoku bio je iskusni štoper, Darko Puškarić. Snažni defanzivac je pokušao glavom, ali lopta je završila preko prečke. Novo uzbuđenje viđeno je u osmom minutu. Đorđe Ivanović je školskim napadačkim potezima izbacio rivale iz igre i postao ozbiljna pretnja po gol. Poljaci su odmah reagovali, ipak na nedozvoljen način. Đorđe je pao, a glavni arbitar meča pokazao na belu tačku.

Odgovornost je preuzeo kapiten Čukaričkog, Marko Docić. Plejmejker Brđana je na siguran način zatresao protivničku mrežu i iskupio se za promašen jedanaesterac protiv Olimpije iz Ljubljane. Slask je do prve prilike stigao u 11. minutu susreta. Denis Jastrzembski je šutirao sa leve strane kaznenog prostora, a Novak Mićović je bio na visini zadatka. Nije beogradski tim odustao od svog stila igre. Ivanović je nastavio da muči rivale po desnom boku, ubacio je loptu u srce šesnaesterca, ali defanzivci poljskog superligaša su reagovali ispred Marka Docića. Sudija, Božo Kondić, koji je u većem delu meča bio na visini zadatka, opomenuo je Nikolu Vujadinovića žutim kartonom bez potrebe. Bila je to jedna od njegovih retkih grešaka, ali poljski fudbaler je na maestrelan način simulirao povredu. Slask je u 33. minutu izborio slobodan udarac iz povoljne pozicije, ali lopta je završila visoko preko gola.

Nekadašnji napadač Partizana, Đorđe Ivanović, bio je veoma raspoložen za igru na Atletskom stadionu u Ljubljani. Ivanović je snažno šutirao u 42. minutu, ali golman je uspeo da sačuva Slask. Prvu priliku za Brđane u nastavku imao je Stefan Kovač. Mladi vezista se zaleteo prema lopti, šutirao je izuzetno snažno, ali ona je preletela preko prečke. Iskusni Nikola Vujadinović je pokušao glacom u 55. minutu nakon kornera. Slask nije mnogo pretio do 67. minuta. Sudija je svirao faul, a Poljaci su dobili slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora.

Mićović je dobro postavio živi zid, a spor i neprecizan udarac nije uspeo da ugrozi njegov gol. Mladi Spasojević nije uspeo da se upiše u strelce, ali ofanzivac u kojeg se Brđani uzdaju, sjajno se snašao u ulozi odbrambenog igrača. Njegoš je skinuo loptu gotovo sa gol linije i tako spasao svoj tim u 76. minutu. Utakmicu je do samog kraja obeležila velika borba na obe strane terena. Bez obzira na prijateljski karakter, prisutni na stadionu posmatrali su veoma ozbiljan duel dva superligaša.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter