0
Fudbal

FOTO: Starsport

24 GODINE KASNIJE: Prečka se još uvek trese! (VIDEO)

Objavljeno: 29.06.22 u 22:08

Prošlo je skoro četvrt veka od Mijatovićeve prečke!

U nadoknadi vremena Edgar Davids je dokusurio Jugoslovene.

Na današnji dan davne 1998. godine SR Jugoslavija igra le 1/8 finala Svetskog prvenstva protiv reprezentacije Holandije.

U Francuskom gradu Tuluzu koplja su ukrstili velikani tog doba Piksi, Predrag Mijatović, Siniša Mihajlović, Vladimir Jugović i ostali asovi protiv ništa manjih kao što su Denis Bergkamp, braća De Bur, Klarens Sedorf, Jap Stam, Van der Sar i drugi.

Holandija je povela preko Bergkampa, nakon što je “otresao” Zorana Mirkovića i savladao Ivicu Kralja u 36. minutu.

Ipak, Jugoslavija nije posustala i tek što je počelo drugo poluvreme posle Piksijevog prekida Slobodan Komljenović je glavom matirao Edvina van der Sara.

Imali smo momentum, koji je mogao da bude ozbiljno materijalizovan…

Ubrzo i priliku za preokret! Jugovića je u kaznenom prostoru Holandije vukao Stam, nije ni pao, a sudija Aranda je pokazao na belu tačku.

Loptu je uzeo Mijatović i pogodio prečku koja se još trese u glavama svakog Srbina kada se priseti tog detalja.

Holandija je u zaustavnom vremenu preko Edgara Davidsa otišla u četvrtfinale Mundijala u Francuskoj.

Mijatoviću je ostalo najgore sećanje u karijeri.

“Posle tog promašaja osećao sam neopisiv bol. Osećao sam se kao izdajnik, jer nisam bio dovoljno koncentrisan da svojoj naciji donesem ogromnu radost. Razumem komentare ljudi, da je neko drugi šutirao možda bi ga i dao, ali ima i ona druga priča – ko šutira može da mu se desi da promaši, a ko ne šutira nikada neće promašiti”, pričao je Mijatović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter