0
Fudbal

Odlikovanja predsednika Srbije Aleksandra Vucica u Palati Srbija, Beograd 28.06.2022. godine Foto: MN PRESS

VELIKA ČAST: Dragan Stojković Piksi odlikovan ordenom ‘Karađorđeve zvezde’ od strane predsednika Vučića! (FOTO)

Objavljeno: 28.06.22 u 22:48

Srpski selektor je odlikovan.

Povodom Vidovdana, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić odlikovao je zaslužne pojedince i institucije, među kojima je i selektor fudbalske reprezentacije Srbije. Ordenom Karađorđeve zvezde drugog stepena odlikovan je Dragan Stojković. Velika čast i priznanje za legendarnog igrača i trenera.

Dame i gospodo, poštovani predsedniče Republike Srbije, poštovana predsednice Republike Srpske, poštovani predsedniče Vlade Republike Srpske, vaša svetosti, uvaženi ministri, dame i gospodo

Odlikovanja predsednika Srbije Aleksandra Vucica u Palati Srbija, Beograd 28.06.2022. godine Foto: MN PRESS

Velika je čast baš na ovaj veliki dan u Srbiji primati jedno ovako veliko državno priznanje. Ako dozvolite da i u ovoj prilici primenim sportsku logiku rangiranja, ovaj dan i ovaj trenutak će sigurno ući u finalno takmičenje mojih najdražih životnih uspomena. Uveren sam da ovaj osećaj delim i sa svima onima koji danas priznanja primaju, pa ću iskoristiti ovu priliku da svim ostalim dobitnicima čestitam i da iskažem veliko lično poštovanje prema njihovim ostvarenjima i zaslugama.

Priznanje koje sam ja danas dobio naslovljeno je na moje ime i prezime, ali ja ga razumem kao priznanje i svima onima koji su učestvovali u pobedama koje sam proslavljao, pa i porazima iz kojih sam učio.

Odlikovanja predsednika Srbije Aleksandra Vucica u Palati Srbija, Beograd 28.06.2022. godine Foto: MN PRESS

Moja porodica, timovi za koje sam igrao i koje sam trenirao, brojni saigrači, treneri, igrači, osoblje, još brojnija publika i navijači, svi su oni zaslužni za ovaj trenutak. Danas i ovde, pred svima Vama, ja priznanje primam i u svoje i u njihovo ime, zahvalan svakoj prilici koja mi je pružena, svim željama koje sam ostvarivao i svim nadama koje sam opravdao. Nastojaću da se tako ponašam i dalje, svestan da je svako društveno priznanje mnogo više društvena obaveza nego lična nagrada.

Odlikovanja predsednika Srbije Aleksandra Vucica u Palati Srbija, Beograd 28.06.2022. godine Foto: MN PRESS

Odlikovanja su veoma često i izrazi podrške. U ovom trenutku, sa radošću želim da razumem, pa tako i prihvatam ovaj orden kao podršku celokupnoj fudbalskoj reprezentaciji Srbije da nastavi dosadašnje uspehe i na narednom svetskom prvenstvu postigne najbolje rezultate.

Ta podrška, naravno, nije data samo meni, iako sam samo ja danas ovde pred Vama. Stoga ću ja, u ime svih onih koji će Srbiju časno predstavljati na takmičenju koje predstoji, dati reč da ovu podršku koju smo danas i svi mi dobili nećemo izneveriti. Borićemo se i dati sve od sebe da Srbija bude ponosna na nas, koji predstavljamo sportsku čast i takmičarsku istoriju jedne male, ali za sve nas najveće zemlje.

Dame i gospodo, uvaženi laureati,

Kao čovek koji je učestvovao u mnogim teškim utakmicama, uzeću tu slobodu da konstatujem da su ovo vremena jednog velikog i teškog svetskog istorijskog takmičenja, u kome Srbija može da ima povoljan rezultat samo ako bude dovoljno jaka, mudra i složna. Vidovdan, dan na koji smo se evo i mi danas ovde okupili, stalno nas podseća koliko je važno da budemo tu, jedni za druge, a posebno onda kad je najteže.

U ime svih nas, koji smo u ovoj globalno teškoj godini dobili priznanja i podršku da nastavimo dalje, zahvaljujem se na ukazanoj časti i iz sveg srca želim da Srbija – i svi ljudi u njoj i iz nje – svaki novi Vidovdan dočekuju u sve većoj slobodi, miru, blagostanju i uspesima.

Hvala svima, hvala Srbijo – rekao je Dragan Stojković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter