0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

PRVI PORAZ BRĐANA U SLOVENIJI: Čukarički dominirao, izostala je realizacija!

Objavljeno: 28.06.22 u 20:24

Tomović pokazao kakvo će pojačanje biti!

ČUKARIČKI: N. Belić, Rogan, Drezgić, Šapić (od 46. Serafimović), Tošić, Lukić, K. Belić, Tomović (od 46. Čolić), Endijae (od 64. Spasojević), Aganspahić (od 56. Zuvić), Čolović (od 64. Gašević).

BRAVO: Orbanić, Trontelj, Burin, Jakšić, Vodeb, G. Trdin, Nsana, Kavčić, Kramarić, Štor, Šaranić. Igrali su još: Dermastja, Križan, Milić, K. Trdin, Hribar, Kurtović, Marjanac, Memić, Puconja, Kancilija, Maružin.

Fudbaleri Čukaričkog doživeli su prvi poraz na letnjim pripremama u Sloveniji. Bez obzira na terensku dominaciju i inicijativu, slovenački Bravo je slavio sa 2:1. Od prvog sudijskog zvižduka ekipa Dušana Kerkeza krenula je u ofanzivu. Već u uvodnim minutima Brđani su kreirali nekoliko zanimljivih akcija, u kojima su stizali do kaznenog prostora, ali ne i do šuta na gol.

Čolović je bio evidentno raspoložen na startu susreta, stvarajući ozbiljne probleme driblinzima i prodorima po desnoj strani. Gosti su zapretili u tranziciji. Lopta je prošla iza leđa Uroša Drezgića, koji je na nedozvoljen način zaustavio protivnika. Sudija je odmah pokazao žuti karton mladom defanzivcu. Prekid je izveo Nsana, iskosa sa leve strane.

Ofanzivac je pokušao da iznenadi Belića direktnim udarcem, ali iskusni čuvar mreže se nije dao prevariti. Ponovo su fudbaleri Brava zapretili nakon 60 sekundi. Igrao se 10. minut kada se u situaciji 1 na 1 sa Belićem našao Luka Štor. Ponovo je Belić briljirao. Čukarički je pokušao da uzvrati, ali je šut Kristijana Belića izblokiran. Ponovo su gosti bili odlični u napadu. Prodor po desnoj strani, centaršut u srce šesnaesterca i pogodak Trdina Gaspera koji je nadskočio Rogana.

FOTO: FK Čukarički

Čukarički je ponovo zapretio preko Stefana Čolovića, koji je pokušao da šutira iz ćoška, sa desne strane terena. Samo tri minuta kasnije Belić je proigrao Ndijaa na fenomenalan način. Senegalac nije uspeo da prihvati pas Belića, koji je razmišljao na lucidan način.

Izjednačenje Brđanima doneo je verovatno i najbolji akter na obe strane terena u prvom poluvremenu, Stefan Tomović. Nakon nekoliko dodavanja, mladi vezista se našao u prilici i na rutinski način matirao golmana. Bio je Čukarički blizu preokreta samo nekoliko minuta kasnije. Rogan je centrirao sa desnog boka, a Aganspahić je glavom šutirao pravo u golmana sa pet metara udaljenosti. Tošić je posle nekoliko minuta zahvatio loptu sa leve strane šesnaesterca, ali ponovo Aganspahić nije reagovao na adekvatan način. Čukarički je do kraja prvog poluvremena zapretio još jednom. Tošić je u 41. minutu sa oko 20 metara šutirao pravo u golmana.

FOTO: FK Čukarički

Lukić je proigrao Čolića, a on je grubo fauliran. Čukarički je dobio slobodan udarac. Sa linije kaznenog prostora pokušao je Serafimović, ali dobacio je samo do živog zida. Bravo je iskoristio prvu priliku u drugom delu igre. Loren Maružin je zatresao mrežu Brđana, nakon asistencije Gala Puconje. Samo minut kasnije, zbog nejasne sudijske odluke isključen je Kristijan Belić.

Ostaje utisak da je srpski tim bio bolji rival tokom gotovo svih 90 minuta, ali realizacija je izostala. Brđane već sutra očekuje novi izazov, generalna proba protiv poljskog Slaska. Utakmica je na programu od 17 časova.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели FK Čukarički (@fkcukaricki)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter