FOTO: www.waterpoloserbia.org/Twitter
in , , ,

‘NAŠE AMBICIJE SU POBEDNIČKE’: Moćne reči ‘delfina’ pred četvrtfinale SP, Vuk Rašović zna kako treba igrati protiv Hrvata!

Srbija će u sredu,29.juna u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u 16 časova na bazenu „Alfred Hajoš“ igrati protiv Hrvatske.

To je očekivan ishod obzirom da je Hrvatska prilično lako pobedila Gruziju 13:7. Za pobednički tim nije igrao Burić. Odličan bek je kažnjen sa tri utakmice neigranja zbog udaranja igrača Japana u susretu trećeg kola grupne faze.

Srpski vaterpolisti su danas pre podne trenirali zajedno sa mađarskim vaterpolistima. Odrađene su u dobrom ritmu tri četvrtine i utisak je posle sparinga sa Amerikancima i danas sa domaćinom svetskog prvenstva da je zadržan intezitet takmičarskog ritma na visokom nivou.

U utorak će biti održana dva treninga na kojima će selektor Dejan Savić probati varijante kojima će napasti Hrvatsku u četvrtfinalu.

– Hrvatska je opravdala ulogu favorita. Gruzija je imala dva dobra otpora Crnogorcima i Mađarima ali nije moglla bolje. Nama ostaje da se pripremimo najbolje što možemo. Hrvatska zaslužuje uvek poštovanje, igraćemo maksimalno i jedni i drugi. Zadovoljan sam treningom sa Mađarima. Probali smo neke varijante, prijalo nam je što teniramo na otvorenom bazenu. Sada ćemo prvi put igrati zvanično utakmicu na otvorenom – kaže Gavril Subotić.

Viktor Rašović je prvo veliko zvanično takmičenje imao baš u Budimpešti 2017. na Svetskom prvenstvu. Tada je u polufinalu Hrvatska bila bila 12:11, kasnije je osvojila zlato a Srbiji je pripala bronza.

Radili smo na poslednja dva sparing treninga na ispravljanju grešaka. U grupi smo pokazali oscilacije kojih sada ne treba da bude. Hrvatska je Hrvatska bez obzira u kojem sastavu igra. Imaju najviše ambicije, žele da ponove uspeh iz 2017.a na nama je da odigramo najbolje što možemo i prođemo dalje, jer su i naše ambicije na ovom prvenstvu pobedničke.

Nemanja Vico ne misli da će izostanak Burića biti velika prednost na naš tim.

Sigurno je da Hrvatska ima igrače koji mogu da ga zamene i da će selektor Tucak pokušati da nađe pravo rešenje. Nama je najvažnije da se ponašamo kao da su kompletni, jer samo tako možemo do uspeha. Mnogo znači sparing sa Mađarima. Ulazili smo u duele, nadmetali se i plivački i igrački i verujem da smo sve zadatke ispunili.

Igraće se u 16 časova i time su valjda rešene sve dileme. Danas je u novinama objavljeno da se igra u 19.30, sa sajta FINA je sklonjena satnica za 29. juni. Puštena je tek posle pobede Hrvata i ostaju dileme zbog čega je čitava misterija trajala a išla je na štetu obe reprezentacije.

Diskusija

Odgovorite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Autor: HotSport

NOVI ŠOK NA VIMBLDONU: Posle Čilića, i Beretini se povukao sa prestižnog turnira – korona ponovo pravi haos!

BAŠ MU SE ŽURI: Levandovski želi da što pre napusti Bajern, zvao je menadžera da ubrza pregovore sa Barsom!