0
Košarka

FOTO: STARSPORT

POLA SLOVENAČKE REPREZENTACIJE IGRALO U SRBIJI: Dončić i Dragić predvodnici – pogledajte spisak!

Objavljeno: 27.06.22 u 18:01

Jedan od jačih sastava za kvalifikacije.

Košarkaška reprezentacija Slovenije, još jednom je pokazala da može da okupi sve svoje adute kada je to najpotrebnije. Naime, uskoro će uslediti kvalifikacioni prozor za SP, a naše komšije predvode i 2 NBA igrača, što pokazuje koliko im je stalo da nose nacionalni dres.

FIBA je objavila kompletan sastav Slovenije, na kome se nalazi 15 igrača koje predvode jedan od najboljih košarkaša na svetu Luka Dončić i iskusni plejmejker koji se vratio u nacionalni tim Goran Dragić. Interesantno je da su čak šestorica igrača nosila dresove srpskih klubova.

U pitanju su Aleksej Nikolić, Edo Murić i Gregor Glas, koji predstavljaju Partizan, dok su u ekipi Mege nastupali Jurij Macura i Vlatko Čančar. Što se tiče Crvene zvezde, na spisku je Jaka Blažič, koga se navijači srpskog šampiona sećaju po fantastičnim partijama koje je pružao.

Pored njih, na spisku su još:

Jakob Čebašek (Luven Bers), Žiga Dimec (Anvil), Zoran Dragić (Cedevita Olimpija), Gregor Hrovat (Elan Ortez), Luka Rupnik (Jalovaspor), Žan Mark Šiško (Bajern Minhen) i Majk Tobi (Valensija)

Slovenija trenutno u svojoj grupi zauzima drugo mesto sa skorom 2:2, a u ovom prozoru će odmeriti snage sa selekcijama Hrvatske i Švedske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter