0
ATP

FOTO: STARSPORT

ĐOKOVIĆ SLOMIO OTPOR KVONA I SLAVIO NA STARTU VIMBLDONA: Evo ko će mu biti naredni rival!

Objavljeno: 27.06.22 u 17:19

Počeo je pohod na odbranu titule.

Srpski teniser Novak Đoković, danas je započeo svoje učešće na ovogodišnjem Vimbldonu pobedom nad Sunvoom Kvonom sa 3:1 (6:3, 3:6, 6:3, 6:4). Njegove ambicije su svakako odbrana prošlogodišnje titule, a treba napomenuti da se ove sezone bodovi na turniru ne računaju, dok se osvojeni od pre brišu, što Đokoviću ni malo ne odgovara.

Novak je prvi set započeo nervozno, a protivnik je stigao do brejka već u trećem gemu. Ipak, tada se upalila mašina, pa je Srbin nadoknadio brejk prednosti, a potom osvojio još jedan, da bi rezultat prvog seta bio 6:3.

Već tada se pokazalo da će Kvon biti nezgodan protivnik, a Korejanac je u drugom setu napravio iznenađenje. On je uz brejk prednosti poveo sa 1:4, a do kraja seta je uspeo da sačuva svoj servis, pa ga je dobio identičnim rezultatom kao Novak prvi.

Srpski teniser je potom držao konce u svojim rukama, a u trećem setu, vodila se velika borba do 4:3. Tada je Đoković oduzeo servis Kvonu, poveo sa 5:3, a potom i završio set nakon sigurnog gema za vođstvo od 2:1.

U poslednjem setu, Đoković je priliku za brejk imao već u prvom gemu, ali je Kvon uspeo da sačuva servis, pa čak i da u narednom ugrozi Novakov. Kasnije su usledila dva gema u kojima su teiseri sigurno čuvali servis i to bez izgubljenog poena, a onda je Srbin stigao do ključnog brejka.

Đoković je igrao sigurno do samog kraja meča, pa je 4. set dobio rezultatom 6:4, što je značilo pobedu od 3:1. Novaka će u narednom kolu sačekta bolji iz duela KokinaitisMajhšak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter