0
Košarka

FOTO: Meridian Friendship Tournament

SPEKTAKL KOJI ĆE SE PAMTITI: Mega pokorila Železnik, proslavljeni košarkaši se družili sa decom!

Objavljeno: 26.06.22 u 13:51

Završen je „Meridian Friendship Tournament“ održan u hali FMP Meridiana u Železniku, gde je učešće uzelo šest ekipa.

Od šest timova koje su učestvovale na turniru, Beograd je ugostio tri internacionalne ekipe, a to su Manresa iz Španije, Feniks iz Rumunije i Darušafaka iz Turske, dok su preostale tri ekipe iz Srbije, a to su Mega, Crvena zvezda i Div basket.

Nakon četiri dana uzbudljivih mečeva u Železniku, dobili smo šampiona turnira, a to je ekipa Mege, koja je u finalu savladala Crvenu zvezdu rezultatom 83:70.

Košarkaši Mege su pobedom nad crveno-belima, uspeli da osvoje prvo mesto, zlatnu medalju i trofej namenjen šampionu. Sa druge strane košarkašima Zvezde je pripala srebrna medalja, takođe uz trofej – namenjen osvajaču drugog mesta.

Za igrača turnira proglašen je Ognjen Srzentić iz šampionske ekipe.

Treće mesto je pripalo španskom timu Manresi, koja je u utakmici za bronzanu medalju, savladala Div basket rezultatom 63:60. Odigrana je utakmica i za peto mesto, na koje se pozicionirala turska ekipa Darušafaka, koja je ubedljivo savladala Feniks sa 113:48.

Finalistima su medalje i pehare uručili proslavljeni srpski košarkaši Duško Savanović i Aleksandar Rašić.

Savanović je napomenuo da je izuzetno značajna podrška koju je kompanija „Meridian“ pružila u organizaciji turnira.

– Defakto, Meridian je već prepoznat na tržištu kao jedno od najvećih imena. Mogu reći da predstavlja podršku koja se nalazi u svakom vidu sportskog događaja, kako manjeg – tako i većeg. Sjajnoj organizaciji ovog internacionalnog turnira pomogao je i Meridian u velikoj meri, a time i otvorio prostor za nove ljude i veću zainteresovanost na svim nivoima – rekao je Savanović.

Takođe, proslavljeni srpski košarkaš je naznačio koliko su ovakvi turniri važni za razvijanje mladih igrača.

– Ovakvi turniri mnogo znače mladim igračima, ako se setim svojih nekih početaka i toga, -totalno je drugačije kada igraš sa ekipom iz komšiluka i kada igraš sa stranom ekipom. Sada, da li je to kvalitetnije, ili nije, nema veze, ali ima posebnu draž, pošto su to ipak mladi momci, druge sportske kulture, drugih običaja… To je neki novi element i lepo je da odmere snagu – zaključio je Savanović.

Njegov bivši saigrač Aleksandar Rašić je istakao da mladi igrači nemaju mnogo prilika da igraju sa košarkašima sa drugih prostora, a da je to izuzetno bitno za njihov razvoj.

– Sigurno da znači mnogo, nemaju dosta prilika da igraju sa igračima koji nisu sa ovih prostora, a to je za njihov razvoj veoma bitno. Nadam se da će ovaj turnir da raste iz godinu u godinu, jer u njihovom uzrastu nema mnogo igrača koji igraju na ovakvom turniru. Podrška Meridiana mnogo znači za opstanak i nadam se da će u budućnosti biti tako – rekao je Rašić.

Završnu reč imao je direktor marketinga, kompanije „Meridian“ – Damjan Stamenković.

– Drago nam je što imamo prilike da podržimo jedan od najboljih turnira, koji se ove godine održava za momke ispod 15 godina. Gledaoci su mogli da vide fantastičnu košarku, fantastične mlade talente koji su pokazali svoj potencijal i nadam se da je ovaj turnir jedan od onih koji će da podstaknu i neke nove momke, koji žele da se bave košarkom – rekao je on i dodao:

– Takođe mi je izuzetno drago, što su na turiniru prisustvovali Aleksandar Rašić i Duško Savanović kao proslavljeni srpski košarkaši, što zapravo daje na značaju i samom turniru. „Meridian“ će nastaviti da podržava ovakve događaje u budućnosti i planiramo do kraja godine još dva velika turnira, o kojima ćemo obavestiti narod u narednom periodu – zaključio je Damjan Stamenković.

Sve je proteklo u fenomenalnoj organizaciji i najboljem redu, te svi učesnici “Meridian Friendship Tournament-a” ne kriju zadovoljstvo što su deo ovog spektakla.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter