0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

HOTSPORT U SLOVENIJI: Kerkez zadovoljan nakon prvog trijumfa, timski duh i požrtvovanje u prvom planu!

Objavljeno: 26.06.22 u 09:06

Kao i prethodne sezone, Čukarički je tokom priprema u Sloveniji bio bolji od slavne ljubljanske ekipe.

Ekipa Čukaričkog je ostvarila prvi trijumf na ovosezonskim letnjim pripremama na Bledu. Belo-crni su rezultatom 3:2 slavili protiv ljubljanske Olimpije. Pobeda će dodatno podići samopouzdanje, nakom dva remija protiv Celja i Tuzla Sitiija, iako je Čukarički imao terensku inicijativu u oba susreta. Golove za ekipu sa Banovog brda postigli su Stefan Kovač, Luka Adžić i Ibrahima Ndijae.

Ekipa HotSporta nalazi se u Sloveniji, a po završetku duela za prisutne predstavnike medija govorio je šef stručnog štaba Čukaričkog, Dušan Kerkez. Mladi stručnjak nije krio zadovoljstvo nakon trijumfa, ali istakao je da ga najviše raduje želja i htenje njegovih igrača.

„Uvek je dobro da se pobedi. Rezultat nije u prvom planu, dosta stvari smo dobro uradili, ali postoje i segmenti koje ćemo morati da analiziramo. Igrali smo protiv rivala koji ima drugačiji sistem u odnosu na prethodna dva protivnika i dobro smo se prilagodili, iako je u nekoliko navrata bilo problema. Veoma sam zadovoljan željom, ispunjenim zahtevima i naravno pobedom“ – rekao je trener Čukaričkog Kerkez, koji je potom dodao:

FOTO: FK Čukarički

„Postigli smo tri gola što je dobra stvar. Takođe, zadovoljan sam mladim igračima koji su pokazali da možemo ozbiljno da računamo na njih u ovoj sezoni. Talenat ništa ne znači i igrači moraju da na terenu pokažu da zaslužuju da igraju i nisam iznenađen. Godinama unazad je praksa u Čukaričkom da mladi igrači priključeni prvom timu budu na dosta visokom nivou“.

Novajlije su već pokazale da će biti velika pojačanja. Đorđe Ivanović je iznudio penal, a Luka Adžić je postigao pogodak.

„Zato smo ih i doveli, ali je fudbal timska igra. Bez ostalih, ne devet, već 20 i kusur igrača, oni ne mogu ništa. Za mene je tim sve i dokle god kolektiv radi dobro i ispunjava zahteve uvek će neko da iskoči. Da li to bio Adžić, Ivanović, Uroš Miladinović, nije bitno. Važno je da kao tim dobro radimo“.

FOTO: FK Čukarički

U odnosu na kvalitet meča i fudbalske predstave viđene na terenu, znanje glavnog arbitra i njegovih pomoćnika bilo je na značno nižem nivou.

„Ni penal za nas u prvom poluvremenu nije bio i potrebno je da budemo iskreni. Kao što je bio faul pre nego što smo primili gol. Dešavaju se takve stvari na pripremama jer su to sudije nižeg ranga koje verovatno uče. Igrači su ostali smireni i to je bitno, nema razloga da se stvara tenzija i bitno je da ostanu koncentrisani na igru“.

Kerkez ne krije zadovoljstvo kada se osvrne na igrački kadar. Mladi stručnjak smatra da je Čukarički odradio odličan prelazni rok.

„Zadovoljan sam raspoloživim snagama. Mi treneri ćemo uvek da tražimo još. Prezadovoljan sam očekujemo još da dođe centarfor. Vrlo je blizu rasplet na kojem radi direktor Marijašević koji je sa predsednikom Obradovićem i direktorom Grkinićem odradio fenomenalan prelazni rok. Prezadovoljan sam, rukovodstvo se trudi da nam omogući sve. Rad na viskokom nivou i samim tim su opravdane visoke ambicije“.

Za rivala na drugoj klupi Kerkez je imao legendarnog Roberta Prosinečkog. Prisetio se trener Čukaričkog dana kada je u detinjstvu uživao u majstorijama popularnog Robija i poželeo mu da se vrati u srpski fudbal.

„Kada sam bio mali gledao sam ga i uživao kao i svi klinci u vreme kada je igrao u Zvezdi, Realu i Barseloni. Čovek je takva veličina i tako normalan da mi je bilo veoma drago da se upoznam sa njim. Voleo bih da se vrati u srpski fudbal i da ponovo vodi neki klub“.

Stručni štab vredno radi, pa je u glavi pored mečeva u Superligi i dvomeč 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Brđani igraju protiv Rasing Uniona iz Luksemburga.

„Radimo u oba smera. Imamo odličan stručni štab i moramo da se spremamo i za Luksemburžane, ali nam je prvi i osnovni cilj da se spremamo za početak prvenstva protiv TSC. Spremamo se da u tu utakmicu uđemo kako treba“.

FOTO: FK Čukarički

Na utakmici su prisustvovali i skauti TSC-a, ekipe koja svoj prvi meč u ligi igra upravo protiv Brđana.

„Nema u današnje vreme mnogo tajjni. Gledaju oni nas, pratimo i mi njih. Znamo kako igraju, kako rade,, kao što i oni znaju nas i biće to možda i najbolja utakmica prvog kola“.

Dušanu se sviđa što na startu prvenstva ima kvalitetnog  protivnika poput ekipe iz Bačke Topole.

„Ukoliko bismo igrali sa lakšim timom možda bi igrači i potcenili rivala što ne sme da se dogodi. Ovako ćemo biti sto posto koncentrisani. Smatram da nema veze raspored jer pre ili kasnije moramo da igramo sa svima. Koliko je TSC težak za nas i mi smo teški za njih. Radujem se dobroj utakmici i dobrom fudbalu“.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter