0
Košarka

Nikola Mirotic and Dejan Davidovac (L) Crvena Zvezda v Barcelona-Euroleague 2021/22 Beograd, 14.12.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

DAVIDOVAC SE OGLASIO NAKON POTPISA: ‘Počastvovan sam i srećan! CSKA je legendarni klub!’ (FOTO)

Objavljeno: 26.06.22 u 20:50

Prvi inostrani angažman za srpskog košarkaša!

Dejan Davidovac je napustio Crvenu zvezdu nakon isteka ugovora i potpisao je za moskovski CSKA. Brojni evropski klubovi bili su zainteresovani za usluge iskusnog asa, pogotvo minhenski Bajern, ali on je izabrao Armejce. Davidovac je potpisao ugovor vredan 800 hiljada evra, a crveno-beli nisu bili u situaciji da pariraju takvoj ponudi.

– Veoma sam srećan što sam potpisao za legendarni klub CSKA. Nisam igrao za inostrani klub u karijeri, ovo je moj prvi angažman izvan Srbije, i to sa timom takve reputacije. Počastvovan sam da nastavim tradiciju Srba u CSKA, posle imena kao što su Ivković, Krstić, Teodosić… Veoma smo motivisani da naredne sezone vratimo trofej VTB lige – kazao je Davidovac.

Odmah po potpisu ugovora sa Davidovcem, oglasio se i novi trener CSKA Emil Rajković.

– Dejan je univerzalan igrač, može da bude jednako dobar na više pozicija u timu. Njegov najveći kvalitet je visoka košarkaška inteligencija, prodor i igra u odbrani. Nastupajući za ekipu Crvene zvezde u Evroligi, uvek je bio fokusiran, nikad sebičan… Želim mu da se što lakše prilagodi novoj ulozi i našem sistemu u CSKA – rekao je Rajković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter