1
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

VOŠA SE NE ZAUSTAVLJA: Stigao je štoper iz Malija – ‘Važim za nekog ko je istovremeno snažan, ali i dobar sa loptom!’

Objavljeno: 25.06.22 u 13:54

U Sloveniju stigao i Estrele Mamadu.

Potencijalni reprezentativac Malija i dosadašnji fudbaler portugalskog drugoligaša Estrele Mamadu Traore (27) sinoć se priključio ekipi Vojvodine u Sloveniji, a već danas pre podne je odradio i prvi trening sa crveno-belima.

Traore igra na poziciji štopera i, nakon što prođe lekarske preglede, potpisaće dvogodišnji ugovor sa „starom damom“.

Rođen je trećeg oktobra 1994. godine Bamakou u Maliju, a seniorsku karijeru je počeo u ekipi Florida adrenalin iz SAD.

Nakon toga je prešao u Platense iz Hondurasa, a potom je karijeru nastavio u Portugaliji, gde je igrao za Altu Lisabon, Maritimo, Torense i Estrelu, za koju je prošle sezone odigrao 35 utakmica. U martu prošle godine je odigrao i jednu utakmicu za reprezentaciju svoje zemlje.

– Veoma sam zahvalan na prilici koju sam dobio i vrlo sam srećan što sam ovde. Klub izgleda veoma dobro i organizovano i nadam se da ću pomoći da napravimo sjajne stvari ove sezone. Igram na poziciji štopera, ali mogu da igram i na mestu zadnjeg veznog. Važim za nekog ko je istovremeno snažan, ali i dobar sa loptom, te se nadam da ću to i prikazati na terenu i pomoći timu što više mogu – izjavio je Traore.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter