0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

HOTSPORT U SLOVENIJI: Belićevo iskustvo od neprocenjive vrednosti! (FOTO)

Objavljeno: 25.06.22 u 11:43

Brđane od 18 časova očekuje treća provera na pripremama u Sloveniji!

Ekspedicija sa Banovog brda nalazi se na Bledu, gde postepeno brusi formu za prepreke i izazove koji očekuju ekipu Čukaričkog već od samog početka sezone. Neuobičajen termin odigravanja Svetskog prvenstva u Kataru ‘naterao’ je organizatore klupskih takmičenja da značajno promene rasporede u odnosu na protekle godine, pa utakmice elitnog ranga srpskog fudbala startuju već od 8. jula. Osim Superlige i Kupa Srbije, Čukarički se takmiči u kvalifikacijama za učešće u grupnoj fazi Lige konferencija. Brđani svoj evropski put, za koji se nadaju da neće biti završen pre grupne faze, počinju dvomečom sa Rasing Unionom iz Luksemburga.

Izabranici trenera Dušana Kerkeza odigrali su dve utakmice u dosadašnjem delu priprema. Belo-crni su u oba navrata ‘podelili plen’ sa rivalima, najpre sa Celjem, kasnije sa Tuzla Sitijem. Čukarički danas od 18 časova odmerava snage, protiv najkvalitetnijeg rivala do sada. Protivnik je ekipa Olimpije iz Ljubljane, koju sa klupe predvodi proslavljeni fudbaler i trener, Robert Prosinečki.

HotSport se nalazi u Sloveniji, a uoči utakmice sa slovenačkim velikanom za naš portal govorio je iskusni čuvar mreže Čukaričkog, Nemanja Belić. Popularni Belka je jedan od omiljenih među saigračima. Svojim iskustvom i golmanskim kvalitetima doprinosi na utakmicama i treninzima, a osmehom i dobrim raspoloženjem unosi pozitivnu energiju u tim. Belić je u poznim igračkim godinama, trenutno je treći najstariji član ekipe, posle Nikole Vujadinovića i Darka Puškarića. Bez obzira na godine, neretko pokaže da i dalje može da brani na visokom nivou. Tokom prethodnog treninga na Bledu, briljirao je sa paradama u kojima uživa svaki ljubitelj fudbala. Prilikom fantastičnog udarca Puškarića sa velike udaljenosti, Nemanja je reakcijom zasenio sve prisutne.

FOTO: FK Čukarički

NB: To je prava drugarska priča. Podelili smo se u ekipice na treninzima, svaki trener ima svoj tim. Igramo u sladoled, ili u kafu, igra se kao da je prvenstvena utakmica. Letimo po terenu. Dalekometni pokušaj Puškarića bio je sjajan, ali nisam posustao – počeo je Belić sa osmehom na licu.

Kako bi sezonu dočekali spremni, bez ikakvog rizika, Brđani su se okupili na vreme i još u prestonici Srbije krenuli sa radom.

NB: Dosta naporan period kada su treninzi u pitanju, jer smo počeli da radimo devet dana pre dolaska u Sloveniju. Reč je o bazičnom radu. Kod nas golmana je specifičan taj uvodni deo priprema. Uglavnom radimo individualno sa našim trenerom. Prvih dana na Bledu išlo se uzlaznom linijom kada je u pitanju fizička sprema. Poenta je da se nakupi snaga, da bi već od danas, nakon polovine priprema, krenuli da spuštamo ritam. Sada nam je potrebna svežina, jer nemamo mnogo vremena do prvih utakmica. Došao je novi šef, novi igrači, postoje promene u zahtevima. Važno je da se okosnica tima nije mnogo promenila. Ipak, znamo koliko će faliti Asmir Kajević. Njegov uticaj godinama unazad je ogroman. Đole Jovanović i Marko Rakonjac, bili su tu kratak period, ali hvala Bogu, davali su golove. Drago mi je što su uspeli da odu korak napred.

Belić ima posebnu ulogu na Banovom brdu. Osim što može mnogo da ih nauči, Nemanja je velika podrška svojim mlađim kolegama koji čuvaju prostor između stativa.

NB: U Čukaričkom se apsolutno sve radi planski. Kolega Petrović je otišao u Sjedinjene Američke Države, znalo se da uvek mogu da uskočim. Tu je mladi Mićović, projektovan da bude naslednik Petrovića. Dve godine je sa prvim timom, nadam se da će sve biti odlično. Sezona je duga, uvek sam tu da pomognem, mogu da računuju na mene. Nemam mnogo utakmice prethodnih sezona, ali biće prilike. Ponosan sam na Petrovića, sve je zaslužio. Pratim ga u MLS ligi, sjajno brani. Ispratio sam sve njegove utakmice. Ne kažem da je to zasluga trenera golmana i mene, ali imamo neke zasluge i drago mi je mnogo zbog toga. Čujemo se stalno, uklopio se u ekipu, nadam se da će nastaviti tako.

U redove belo-crnih ovog leta stigli su Đorđe Ivanović, Nikola Vujadinović, Stefan Tomović i Luka Adžić. Belka ima samo reči hvale za novajlije, a posebno se nada da će jedan saigrač ‘eksplodirati’ naredne sezone.

NB: Pojačanja su sjajna, kako po ljudskim kvalitetima, tako i po igračkim. Čukarički vodi računa o svim parametrima. Što se napadača tiče, svi verujemo u Aganspahića. Čekamo da replika Edina Džeka proradi, jer to je momak koji se mnogo trudi, pruža maksimum. Nije lako kada napadača neće gol. Imao je peh, dugu pauzu zbog boginja. Siguran sam da će krenuti sa golovima. Mislim da imamo bolji tim nego ranije. Klub nikada nije bio trećeplasiran na tabeli tri godine uzastopno, sada verujem da hoće sigurno.

FOTO: FK Čukarički

Iskusni čuvar mreže je potvrdio priče mnogih saigrača, svlačionica i međusobni odnosi funkcionišu u porodičnoj atmosferi.

koji su otišli. Svi ostajemo prijatelji. Šest godina sam ovde i moram istaći da imamo posebnu atmosferu, svlačionica je posebna. Hemija traje, porodična atmosfera. Ljudi su odlazili i dolazili, ali nikada nismo prekidali kontakt. Kada odlaze iz kluba, igrači su istovremeno srećni i tužni. Srećni jer idu jaču ligu, a tužni zato što napuštaju grupu koja je kao prst i nokat. Čuka zaslužuje neki trofej, ili grupnu fazu. Nadam se da ćemo ući u Ligu konferencija, ili makar do plej-ofa. Nemamo probleme sa povredama za sada i samo da tako ostane, da su svi živi i zdravi.

Belić se osvrnuo na narednog protivnika, ekipu Olimpije, sa kojom su igrali i prethodne sezone tokom priprema. Brađni su tada nadigrali protivnika u svim segmentima igre, a slavili su sa 2:1.

NB: Očekivanja u pripremnom periodu mogu biti samo nagađanja. Zahtevi trenera su promenjeni, pa je sada malo drugačije, ali igrači se već privikavaju. Ne mogu da prognoziram. Pobedili su TSC sa 2:0, ali mi ćemo da gledamo samo nas. Želimo da ispunimo ono što trener očekuje od nas i pokažemo kvalitet koji posedujemo. To je dobar rival da se izmerimo, da vidimo gde smo.

U javnosti se neprestano spekuliše o tome ko će biti prvi izbor Dragana Stojkovića Piksija na SP u Kataru, kada je u pitanju pozicija golmana. Konkurencija je jaka, a stručni kadar je brzo izabrao svog favorita.

NB: Rajković, Milinković-Savić i Dmitrović su vrhunski golmani. Svi su konstantni u klubovima, osim sada Marko kada je prešao u Sevilju. Odlični su, kvalitetni, ali prednost dajem Predragu Rajkoviću. A kada bih birao još jednog koji putuje, to bi bio Aleksandar Jovanović, koji sada brani na Kipru, ili možda Đorđe Petrović – podvukao je Belić u razgovoru za HotSport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter