1
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

BRĐANI PONOVO BOLJI OD OLIMPIJE: Goleada u Sloveniji, Kerkez ‘nadmudrio’ legendarnog Robija! (FOTO)

Objavljeno: 25.06.22 u 21:14

Prvi trijumf Čukaričkog na letnjim pripremama!

Fudbaleri Čukaričkog odigrala je treči pripremni duel u Sloveniji. Nakon remija sa Celjem i Tuzla Sitijem, izabranici Dušana Kerkeza upisali su prvi trijumf. Brđani su na Bledu nadigrali Olimpiju iz Ljubljane, rezultatom 3:2. Odličan utisak ostavili su belo-crni, pogotovo kada se u obzir uzme činjenica da je Olimpija, koju sa klupe predvodi legendarni Robert Prosinečki, najkvalitetniji rival u dosadašnjem delu priprema.

Dva kluba su odmerila snage i prethodne godine, takođe u Sloveniji, kada je Čukarički slavio sa 2:1 na stadionu ‘ŽAK‘ u Ljubljani.

Prvu priliku na susretu stvorili su belo-crni. Ivanović je centrirao, a pokušao je Ibrahima Ndiaje. Čukarički je izborio korner, koji je izveo Docić. Do lopte je stigao Ivanović, koji je šutirao pored stative sa ivice kaznenog prostora. Odmah nakon prvog, usledio je i drugi udarac iz ugla.

Docić je centrirao na prvu stativu, najviši u skoku bio je Ndiaje, koji je loptu poslao do Kovača, a vezista je zatresao mrežu rivala.

Prvu ozbiljnu šansu imala je Olimpija u 25. minutu, nakon odličnog centaršuta Nukića sa leve strane, Justas Lasickas je zahvatio volej i šutirao zamalo pored gola Novaka Mićovića.

Mijailović je poslao kvalitetan centaršut u 30. minutu, a Ndijae je izveo makaze. Lopta je završila pored stative.

Novo uzbuđenje dogodilo se u 34. minutu, kada je sudija Šnidaršič svirao jedanaesterac za Čukarički. Ivanović je oboren, a odgovornost je preuzeo Docić. Kapiten Čukaričkog je šutirao u golmanov desni ugao, ali mladi čuvar mreže je zaustavio njegov udarac.

Prtanjin je nedaleko od polovine terena faulirao Vujadinovića, glavni arbitar se nije oglasio, pa je fudbaler Olimpije lobovao Novaka Mićovića i izjednačio rezultat.

Već na startu drugog dela igre viđen je novi gol. Sudija je ponovo pokazao na belu tačku u 49. minutu, a ovoga puta je Luka Adžić pogodio za Brđane.

U 57. minutu Čukarički je rešio utakmicu u svoju korist. Ivanović je perfektno centrirao, a Ndijae je mrežu zatresao nakon udarca glavom.

Špehar je postavio konačan rezultat, kada je u 87. minutu sa leve strane, iskosa savladao Belića, koji je nekoliko sekundi ranije izveo fantastičnu paradu.

ČUKARIČKI: Mićović (od 64. N. Belić), Stevanović (od 69. Rogan), Puškarić (od 69. Drezgić), Vujadinović (od 69. Šapić), Roganović (od 46. Tošić), Docić (od 64. K. Belić), Mijailović (od 69. Lukić), Kovač (od 46. Tomović), Adžić (od 64. Spasojević), Ivanović (od 64. U. Miladinović), Endijae (od 69. Čolić).

OLIMPIJA: Vidovšek, Ratnik, Van Brugen, Milović, Nukić, Lasickas, Dofo, Elšnik, Sešlar, Kvesić, Prtajin. Igrali su još: Tal, Slaviček, Špehar, Gavrić, Pilj, Karamatić, Crnomarković.

Strelci: 1:0 – Kovač u 5, 1:1 – Prtajin u 40, 2:1 – Adžić iz jedanaesterca u 49, 3:1 – Endijae u 59, 3:2 – Špehar u 87. minutu. Stadion na Bledu. Gledalaca: 100. Sudija: Andrej Žnidaršič. Pomoćnici: Davor Brezar i Luka Krsnik. Žuti kartoni: Rogan (Čukarički), Nukić (Olimpija).

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter