0
Košarka

Aba liga, FMP - Buducnost 4.5.2022. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

SADA JE I ZVANIČNO: ‘Bomba’ je odjeknula u Železniku, miljenik Delija je novi košarkaš FMP-a!

Objavljeno: 24.06.22 u 15:09

Dobro poznato lice na evropskim parketima, snažni bek Čarls Dženkins veliko je pojačanje KK FMP Meridian za sezonu 2022/2023.

Dženkins (33, 191cm) posle sezone pauze u karijeri vratiće se na srpske parkete u dresu FMP Meridiana. Profesionalnu karijeru američki bek, koji poseduje i srpsko državljanstvo, počeo je u dresu aktuelnog NBA šampiona Golden Stejt Voriorsa.


Nakon kratke epizode u Filadelfiji počeo je evropsku karijeru 2013. u dresu Crvene zvezde u kojoj nastupao u tri mandata. Kao pouzdan evroligaški bek, snažan defanzivac meke ruke, nastupao je u najjačem evropskom takmičenju i u dresovima Olimpije Milano, Himkija i Olimpijakosa. Sezonu 2021/2022 započeo je u Tenerifeu nakon čega je napravio kraću pauzu u karijeri.

Iskustvo i dobro poznati kvaliteti Čarlsa Dženkinsa biće od velikog značaja mladom sastavu Pantera u borbi na čak četiri fronta u sezoni 2022/2023. Podsećamo FMP Meridian će se u narednoj sezoni takmičiti u FIBA Ligi Šampiona, ABA ligi, Kupu Radivoja Koraća i KLS.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter