0
Košarka

Ognjen Dobric Partizan - Crvena Zvezda ABA Liga Beograd, Srbija 1.6.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

SRPSKI KLUBOVI NA TURNIRU U RUSIJI: ‘Spremni su da dođu i igraju na takmičenju koje organizuje VTB liga’

Objavljeno: 23.06.22 u 08:26

Andrej Vatutin, prvi čovek CSKA iz Moskve najavio je da klubovi iz Srbije žele da igraju turnir pod okriljem VTA lige.

Da podsetimo, svi ruski klubovi i takmičenja, ranije su suspendovani zbog sankcija u Ukrajini, zbog čega ne mogu da igraju Evroligu, kao i sam CSKA, inače vlasnik A licence.

Takođe, ranije se govorilo i pozivu ‘večitima’ da dođu i igraju VTA.

– Imamo veze sa svim timovima iz Evrolige. Iako su neki glasali protiv našeg učešća, to ne znači da treba da pređemo ulicu kada ih sretnemo. Ne mogu da kažem više, ali mislim da će na turniru poput tog učestvovati ruski i srpski timovi. To je dobra ideja, rekao je Vatutin, a prenosi ‘RIA’.

Vatutin je zatim i objasnio kakvi su tačno planovi za novu sezonu.

– Možda ćemo provesti deo predsezone u Srbiji i igrati prijateljske. Manji je izbor mesta gde ćemo imati predsezonske treninge, ali ona postoje. Bilo bi pogrešno spremati se samo u Rusiji. Stoga ćemo iskoristiti svaku prilik, zaključio je Vatutin.

Podsetimo, CSKA je prethodne sezone igrao u Evroligi, kao i Zenit i Uniks, ali su svi ovi klubovi kada su počeka zbivanja u Ukrajini suspendovani iz takmičenja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter